Ubrzajte mobitel

Tri aplikacije s Google Play trgovine koje će vaš Android telefon učiniti bržim. Dvije su besplatne

Foto: arhiva NL

Foto: arhiva NLVaš Andoid telefon je sve sporiji i sporiji? Ima podosta razloga koji mogu ometati rad mobitela, između ostalog izostanak redovitog ažuriranja operacijskog sustava, velik broj instaliranih aplikacija, gomilanje (nepotrebnih) datoteka…


Ako vas spor mobitel frustrira, nema druge nego poduzeti nešto po tom pitanju. Osim redovitog osvježavanja sustava instaliranjem apdejtova, ima nekoliko drugih načina kako poboljšati performanse vašeg mobitela.


Bilo da se radi o uklanjanju nepotrebnog softvera, oslobađanju prostora na disku ili praćenju upotrebe vašeg Androida, postoje aplikacije koje mogu pomoći vašem telefonu da u kratkom vremenu bolje radi. U nastavku skrećemo pažnju na tri koje po mišljenju stručnjaka s Komando.com mogu pomoći da Android telefon radi glatko i brzo.
Dostupan u Google Play trgovini, AVG Cleaner besplatni je alat za optimizaciju koji nudi brojne značajke, uključujući mogućnost uklanjanja unaprijed instaliranih aplikacija, starih datoteka i čišćenja RAM-a, predmemorijskih datoteka i podataka aplikacija na Androidu. Nadalje, AVG Cleaner može hibernirati pozadinske aplikacije, produžujući tako trajanje baterije vašeg Androida.


Nakon preuzimanja i instaliranja programa AVG Cleaner, aplikacija će vas voditi kroz upute za postavljanje. Kada završite, spremni ste za početak skeniranja i čišćenja.


I Norton Clean je besplatna aplikacija za čišćenje aplikacija i memorije koja će vam pomoći identificirati i ukloniti smeće, stare verzije Android paketa i zaostale datoteke.


Nakon što preuzmete aplikaciju iz trgovine Google Play i instalirate je na svoj Android uređaj, otvorite je, prihvatite uvjete korištenja i omogućite pristup datotekama. Norton Clean odmah će započeti skeniranje vašeg telefona.


Ako želite poboljšati izvedbu svog Androida, System Monitor je jednostavna aplikacija koja nudi zbirku alata, uključujući RAM analizu i optimizaciju sustava, sredstvo za uklanjanje nepotrebne pohrane i uštedu baterije.  Ova aplikacija se plaća 21 kunu, ali u sebi ne sadrži reklame.


Nakon instalacije System Monitor, dodirnite za pružanje dozvola za pohranu i dopuštanje pristupa, aplikacija će započeti skeniranje vašeg Android telefona.