Series X

Svjetska premijera nove generacije Xbox-a: Još bolji doživljaj igranja i gumb za “share”

P. N.

FOTO/YouTube Screenshot

FOTO/YouTube Screenshot

Nova bi nas generacija konzola trebala "voditi u budućnost igranja video-igara na konzolama".Iduća generacija Xbox igraćih konzola nosit će naziv Xbox Series X, a predstavljanje će se održati tijekom idućih blagdana, otkrio je Microsoft tijekom događaja “The Game Awards”, prenosi Variety.


Phil Spencer (predsjednik Xboxa) je na pozornici otkrio informacije o projektu kojeg smo do sada znali pod imenom “Project Scarlett”. Obećao je da će nas nova generacija konzola “voditi u budućnost igranja video-igara na konzolama” te dodao da je riječ o “najbržem i najsnažnijem Xboxu”.


“Vidimo budućnost u kojoj ste odmah uvučeni u igru, gdje su svjetovi još realniji, iznenađujući i osjetljiviji, a iskustvo prožimajuće”, kazao je publici. “Kada ste vi u središtu vašeg doživljaja igranja igrice”, dodao je. 
Nakon govora, Spencer je predstavio najavu koja je otkrivena kao nastavak “Hellblade: Senua’s Sacrifice” studija Ninja Theory. 


Konzola više nalikuje na PC-ijev toranj, nego na klasičnu horizontalnu igraću konzolu. Microsoft je više detalja otkrio na svom blogu, pišući da će Series X podržavati i vertikalnu i horizontalnu orijentaciju. 


Kontroler izgleda vrlo slično, ali njegov “oblik i veličina će se prilagoditi da odgovaraju još širem spektru ljudi”, piše na blogu. Nova će značajka na kontroleru uključiti i gumb za “dijeljenje” (share) kojim će se jednostavnije na mrežu objavljivati klipovi i snimke zaslona.  Bit će kompatibilan i sa prethodnim generacijama Xbox-a.