Drugo izdanje

Sajam robotike i automatizacije 7. lipnja u Sisku

Portal Novi list, Hina

Foto Sisačko-moslavačka županija

Foto Sisačko-moslavačka županija

Cilj je sajma posjetiteljima prikazati najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotikeDrugi sajam robotike i automatizacije koji organizira Tehnička škola Sisak održat će se u Sisku 7. lipnja i dio je programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti te škole, najavljeno je na konferenciji za novinare.


Cilj je sajma posjetiteljima prikazati najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike te predstaviti Centar, njegove strukovne nastavne procese i modernu opremu koja mu to omogućuje.

Sajam će se održati u Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak gdje će 22. izlagača moći predstaviti svoje proizvode i tehnička rješenja, nastavnici prikazati moderno opremljene praktikume, a posjetitelji upoznati najnovija dostignuća u području automatizacije i robotike te njihovu primjenu u strukovnom obrazovanju.


Oprema koja će biti izložena na sajmu redovito se koristi u strukovnom obrazovanju učenika Tehničke škole Sisak, ali i odraslih. Suvremena oprema i nastava omogućavaju stjecanje širokog spektra stručnih kompetencija u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike.


Tehnička škola Sisak napravila je iskorak u obrazovanju te ide u korak sa svjetskim dostignućima u 21. stoljeću u području obrazovanja i tehnologije, rečeno je na konferenciji.


Nakon uspješne organizacije prvog sajma robotike i automatizacije organizator Tehnička škola Sisak i pokrovitelj Sisačko-moslavačka županija očekuju da će i ove godine posjetitelje privući najnoviji proizvodi i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske robotike, mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0 industrijske pneumatike, senzorike integracije sustava.