FSAA

Prestižno priznanje našim studentima. Hrvatska Formula Student treća na svjetskoj rang listi

Vladimir Mrvoš

Pred studentima je natjecanje koje će se od 20. do 25. kolovoza održati na Bugatti Rimac poligonu u Mičevcu, a Rijeku predstavlja RITEH Racing TeamRIJEKA – Organizatori hrvatske Formule Student Alpe Adria (FSAA) dobili su prestižno priznanje. Prema svjetskoj rang listi Formula Student – World Ranking, hrvatsko natjecanje zauzelo je visoko treće mjesto u konkurenciji 25 svjetskih događaja kad je u pitanju CV/Hybrid kategorija, kaže Tibor Kezelj iz organizacije ovog natjecanja, inače predsjednik udruge FSAA. Pred studentima je 7. izdanje natjecanja koje će se održati od 20. do 25. kolovoza ove godine na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu. Rijeku ove godine predstavlja RITEH Racing Team.


– Ponosni smo na uspjeh koji smo ostvarili, naročito na treće mjesto u konkurenciji 25 događaja u svijetu. Ovo nije samo plod rada i posvećenosti našeg tima, već i odraz kontinuiranog rasta koji ostvarujemo od samih početaka, kaže Kezelj.


Formula Student je međunarodno studentsko natjecanje na kojem studentski timovi dizajniraju, konstruiraju, testiraju i utrkuju se s prototipovima trkaćih automobila. Svrha Formule Student je pružiti studentima inženjerstva platformu na kojoj mogu konstruirati, iskusiti i učiti. Sudjelovanje pruža jedinstvenu priliku u kojoj se teorijsko znanje pokazuje na djelu. Projekt je tranzicijska platforma za studente završnih godina do njihovih budućih poslodavaca i »ulaznica« u svijet inženjera koji spaja praktično iskustvo, komunikacijske vještine i poslovno planiranje.
– Svake godine si postavljamo nove ciljeve, a ovaj rezultat je dokaz da se uloženi trud isplatio. Posebno zahvaljujem svim ljudima koji rade na ovom projektu te svima koji nas podržavaju. Vjerujem da smo kroz naš rad i postignuća pridonijeli STEM revoluciji koja se događa u Hrvatskoj te da ćemo u budućnosti nastaviti s ulaganjem u ovo područje, objašnjava Kezelj.


U kategoriji električnih EV vozila Formula Student Alpe Adria na šestom je mjestu.


– Potvrda je ovo izvrsnosti naše organizacije te timskog rada više od 30 ljudi, koliko ih je uključeno u organizaciju. Poligon Bugatti Rimac u Mičevcu bio je pravo poprište revolucije u autoindustriji kojim su jurili inovativni bolidi čija čuda tehnologije obećavaju svijetlu budućnost autoindustrije. Više od 1.200 mladih inovatora iz brojnih zemalja na prošlogodišnjem izdanju natjecanja Formula Student Alpe Adria predstavilo je neke od najbržih vozila na svijetu. Ovi bolidi nisu samo vozila, oni su manifestacija inovacije i težnje za promjenama koje će oblikovati autoindustriju u godinama koje dolaze. Natjecanje je prošle godine u Hrvatskoj okupilo 48 timova iz svih dijelova svijeta, zaključuje Kezelj.