Kako zaraditi?

Pratitelji od sad mogu dati napojnicu kreatorima sadržaja na TikToku. Ali, ima nekoliko kvaka

T.I.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U ovom trenutku nije u potpunosti jasno hoće li svi koji se prijave uistinu moći primati napojnice, no čini se da TikTok prilično brzo rješava taj proces prijaveTikTok, jedna od najpopularnijih društvenih platformi, posebice među mladima, započeo je s testiranjem značajke koja bi omogućila kreatorima da dobivaju napojnice od svojih obožavatelja, prenosi The Verge. Prema kratkom videozapisu kojeg je na popularnoj društvenoj mreži objavila TikTok “zvijezda” Jera Bean, tvrtka neće uzimati „svoj dio kolača“, već će sav novac ići kreatorima.


Da bi se kreatori mogli uopće prijaviti da dobiju ovu značajku, moraju biti aktivni na platformi, imati najmanje 100.000 pratitelja, ispunjavati dobnu granicu mreže, ali i njene uvjete korištenja.


U ovom trenutku nije u potpunosti jasno hoće li svi koji se prijave uistinu moći primati napojnice, no sudeći prema drugom videozapisu kojeg je objavila Bean, TikTok prilično brzo rješava taj proces prijave, pa njeni obožavatelji već sad mogu otići na njen račun i kliknuti na gumb „tips“, kako bi joj dali koji dolar.
„Uvijek razmišljamo o novim načinima da donesemo vrijednost u našu zajednicu i obogatimo TikTok iskustvo“, rekao je glasnogovornik TikToka za The Verge.


Korisnici moraju imati 18 ili više godina da bi mogli slati „napojnice“ kreatorima, ali ne čini se da zapravo moraju biti „followeri“ tog računa da bi koristili značajku. TikTok je za TechCrunch potvrdio da se značajka uvodi u ograničenom obujmu i da još nije dostupna svim korisnicima.


Podsjećamo da je Twitter u rujnu uveo značajku za davanje napojnica, pa twitteraši već neko vrijeme mogu slati i primati napojnice u kriptovalutama, ali i putem Bandcampa, Cash Appa, Patreona, PayPala i Venmoa.