"News tab"

Popularna aplikacija Snapchat uvodi novosti: Nema više samo zabavnog sadržaja

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/PixabaySnapchat ima u planu dodati novu sekciju, piše MSN. Riječ je o “vijestima” tako da korisnici aplikacije više neće morati surfati kroz zabavni sadržaj da bi vidjeli što se događa u svijetu.


Iako je Snapchat već pokušao biti izvor korisnicima za vijesti, kao što je za zabavu, njihova mogućnosti “Discover” pretrpana je zabavnim sadržajem tako da su se vijesti mogle teško pronalaziti. Tvorci aplikacije sada, zbog olakšavanja snalaženja svojim korisnicima, rade na sasvim novoj kategoriji u kojoj će biti samo vijesti.


Novost je prvu objavio The Information iz kojeg su razgovarali s izvorima bliskim kompaniji. Navodno, kompanija je u fazi ranih pregovora s medijskim kućama koje bi mogle doprinijeti materijalom za takvu kategoriju. Ako sve bude išlo po planu, “Vijesti” će se plasirati slijedeće godine. 
Odvajanje vijesti iz “Discovera” moglo bi privući pažnju novih izdavača, jer su dosadašnji loše organizirani tabulatori uzrokovali probleme medijskim kompanijama i korisnicima koji su teško nalazili i objavljivali materijale.