Photomath

Najpopularnija svjetska aplikacija za učenje matematike dosad je preuzeta više od 220 milijuna puta

Vladimir Mrvoš

Damir Sabol

Damir Sabol

Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu

ZAGREB  Tvrtka Photomath, tvorac istoimene najpopularnije aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, osigurala je 23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.


Photomath je besplatna aplikacija, koja je jednostavna za upotrebu i koja djeluje kao digitalni instruktor matematike, a pomaže učenicima i roditeljima koji se bore s izazovima rješavanja matematičkih zadataka.  Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija Photomath koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa.


Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak i savladaju matematičke koncepte. Tvrtka je nedavno anketirala preko 2000 roditelja i otkrila da 56% roditelja ne može pomoći svojoj djeci prilikom rješavanja zadaće iz matematike, što je rezultiralo time da roditelji svakog tjedna od početka pandemije preuzimaju Photomath tri puta više od uobičajenog.


Photomath nadopunjuje poduku nastavnika i učenje na daljinu, a milijuni profesora koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja. Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja. Photomath Plus, premium verzija aplikacije Photomath, uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija, koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.


– Mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci pomoći u matematici, a pandemija i učenje na daljinu stvorili su dodatne izazove. Jasne su razlike između obitelji koje si mogu priuštiti instrukcije i onih koje to ne mogu, a djeca slabije stojećih obitelji sve više zaostaju s gradivom, kaže Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath.