Hero 10 black

Novi procesor u top GoPro kameri omogućava još bolje performanse kod snimanja videa i fotografija

P. N.

Glavna novost i nadogradnja je potpuno novi procesor iznutra, nazvan GP2, koji omogućuje bitna poboljšanja kvalitete slike i video zapisa, uključujući snimanje pri 5.3K rezoluciji s do 60 sličica u sekundiVeć gotovo 20 godina američka tvrtka GoPro je sinonim za „akcijske“ kamere, namijenjena prije svega ljudima koji se bave adrenalinskim sportovima i raznim drugim aktivnostima aktivnostima na zemlji, u vodi ili u zraku.


GoPro je danas najavio novu akcijsku kameru na vrhu svoje linije proizvoda, HERO10 Black. Glavna novost i nadogradnja je potpuno novi procesor iznutra, nazvan GP2, koji omogućuje bitna poboljšanja kvalitete slike i video zapisa, uključujući snimanje pri 5.3K rezoluciji s do 60 sličica u sekundi, 4K snimanje videozapisa do maksimalno 120 FPS i 2,7K video pri 240 FPS što omogućuje izvanredne mogućnosti prikaza usporenog kretanja.


Bolji procesor omogućio je još jedno poboljšanje:  4.0 verziju HyperSmooth tehnologije GoPro-a za pružanje stabilizacije nalik gimbal stabilizatorima preko softvera.  HyperSmooth GoProa je i prije bio impresivan, a prvi testovi koje stručnog tiska pokazuju da je nova verzija još bolja. HERO10 također sadrži nadograđeni sustav za niveliranje horizonta koji zaključava horizont čak i kad je kamera nagnuta do 45 stupnjeva u bilo kojem smjeru.
Iako je to za većinu vlasnika GoPro kamere relativno sporedna stvar HERO10 Black nudi i bolje fotografije (23,6 megapixela), kao i bolje slike u situacijama slabog svjetla. Posljedično, ovo posljednje vrijedi i za video snimke uz slabu svjetlost koje su sad manje zrnate.


GoPro HERO10 ima, kao i prethodni model 9, manji prednji i veći pozadinski dodirni ekran, samo što prednji ima jači FPS s većom frekvencijom sličica u sekundi.


Novi poklopac objektiva ima hidrofobnu obradu kako bi poboljšao svoju sposobnost močenja i puštanja vode, a radi s postojećim modovima Media, Display i Light za GoPro kamere. Novi uređaj ima podršku za brzo punjenje i sada nudi prijenos sadržaja na vaš pametni telefon ili drugi uređaj preko žice uz upload na oblak i bežični prijenos.


Novi model, nova cijena. I dok se HERO9 kamera sama prodavala po 459 dolara, model 10 će koštati pedeset dolara više.