Fashionista

Nove ideje na Facebooku: Umjetna inteligencija vam pomaže u svakodnevnoj dvojbi

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

"Umjetna inteligencija" je pregledala na tisuće fotografija odjeće za koju se smatra da je "moderna"Facebookov program “Fashion++” je program koji će vam pomoći da ne gubite vrijeme na smišljanje odjevne kombinacije. Svakodnevna briga oko toga što danas obući, mogla bi postati stvar prošlosti. Kompanija je “istrenirala” aplikaciju pokazujući umjetnoj inteligenciji na tisuće fotografija odjeće za koju se smatra da je “moderna”.


Umjetna inteligencija će sada korisnicima ponuditi suptilno usmjeravanje u odabiru odjeće. MSN piše da neće korisnicima preporučiti da primjerice, odu u kupovinu i osmisle čitav novi “outfit”, već će promijeniti jedan ili dva odjevna predmeta. Mogla bi ponuditi i još suptilnije preporuke, poput toga da majicu stavite u hlače ili zavrnete rukave na košulji. 


Kompanija zamišlja da će AI jednog dana pomoći dizajnerima u osmišljavanju novih kreacija. Facebook je inače u posljednje vrijeme prepun eksperimenata s umjetnom inteligencijom. MSN prenosi da su prošlog mjeseca objavili izvješće o korištenju igrice “Minecraft” za treniranje digitalnog osobnog asistenta koji bi mogao pomoći korisnicima sa zadatcima. 
Na stranicama Facebooka, za “Fashion++” piše da je riječ o sustavu koji će postepeno ažurirati odjevne kombinacije da bi bile modernije. Stoji i da je ovo primjer kako se umjetna inteligencija može koristiti u području mode, za što neki misle da je previše kreativno ili subjektivno područje da bi u njemu “radila” umjetna inteligencija.  “Radije nego da diktira modne trendove, ‘Fashion ++’ će učiti iz primjera da bi ponudio praktičan modni savjet”, piše na Facebooku.