Streaming platforma

Netflix se okreće video igrama

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ponuda video igara bit će dostupna pretplatnicima bez dodatnih naknada i u početnoj će fazi biti usmjerena prvenstveno na igre na mobilnim uređajimaStreaming platforma Netflix planira veća ulaganja u video igre budući da očekuje slabiji rast broja pretplatnika na uslugu streaminga zbog sve konkurencije i ukidanja pandemijskih ograničenja koja su držala ljude kod kuće.


Netflix bilježi znatno sporiji rast broja novih pretplatnika nakon uzleta u 2020. godini, potaknutog mjerama zatvaranja i ograničenja kretanja koje su vlade uvele kako bi suzbile pandemiju covida 19.


Tvrtka je u utorak priopćila da je počela proširivati ponudu video igara, koja će biti dostupna pretplatnicima bez dodatnih naknada i u početnoj će fazi biti usmjerena prvenstveno na igre na mobilnim uređajima.
„Igre smatramo novom kategorijom sadržaja, nalik našem širenju na originalne filmove, animaciju i televizijske emisije bez scenarija“, priopćila je kompanija.


Netflix navodi da je u drugom tromjesečju privukao 1,54 milijuna novih pretplatnika i sada ih broji ukupno 209 milijuna. U istom prošlogodišnjem razdoblju, na početku pandemije, bilježili su 10,1 milijun novih pretplatnika.


U razdoblju od srpnja do rujna očekuju novih 3,5 milijuna.


Netflixov je prihod u drugom tromjesečju porastao 19 posto, na 7,3 milijarde dolara. Neto dobit gotovo je udvostručena, na 1,35 milijardi dolara.


Pandemija je ove godine negativno utjecala na tv produkciju Netflixa, suzivši izbor novih naslova. Kompanija je najavila poboljšanje u drugoj polovini godine, izdvajajući nove sezone serija You, Money Heist i The Witcher.