Nezakoniti tretmani

Ne nasjedajte na lažne “lijekove”: Facebook uklanja sumnjive grupe za liječenje raka

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Dvije uklonjene grupe imale su oko 33 tisuće članova. Nekoliko grupa koje promoviraju lažne lijekove za liječenje raka, skinute su sa Facebooka, prenosi MSN. Dvije skinute grupe imale su oko 33 tisuće članova, a uklonjene su temeljem Facebookovih pravila o kriminalnom i nasilnom ponašanju.


Grupe su za liječenje raka kože i dojke promovirale korištenje crnog melema za što MSN prenosi da je riječ o jetkoj pasti napravljenoj od klorida i crvenog korijena koja izjeda tkivo.


Američka Agencija za hranu i lijekove (Food and Drug Administration) ovu vrstu melema smatra ilegalnim tretmanom za liječenje raka. Facebook grupa je objašnjavala kako ju korisnici mogu izraditi sami te gdje ju mogu nabaviti izvan države.
Facebook želi da se svi korisnici društvene mreže osjećaju sigurnima i kažu da stalno provjeravaju grupe zbog kršenja pravila.  


“Poduzimamo odgovarajuće mjere protiv bilo koje grupe za koju otkrijemo da krši našu politiku, kada postanemo svjesni iste. Grupe su uklonjene zbog kršenja naših politika po pitanju nasilnog i kriminalnog ponašanja”, kazao je glasnogovornik kompanije.