Novi trend

Nakon pametnih mobitela i pametnih satova, stižu i pametne naočale

T.I.

Foto: Razer

Foto: Razer

Razer naočale s laptopom ili mobitelom se spajaju preko Bluetooth tehnologije i nude potrošačima veću praktičnost kod rada ili nekog oblika zabave preko mobitela ili kompjutera. Diskretni omnidirekcijski mikrofon i zvučnici ugrađeni u okvir Anzu pružaju ugodnu hands-free komunikacijuImamo pametne telefone, pa onda i pametne satove, a sad – čini se – stižu i pametne naočale. Novom trendu pridružila se tehnološka tvrtka fokusirana na gamer kulturu Razer svojim modelom Anzu. Naočale kombiniraju filtriranje plavog svjetla ekrana, 99 postotnu zaštitu od ultraljubičastog zračenja, dodirne kontrole i funkcija otvorenih slušalica. Razer Anzu neprimjetno poboljšava iskustvo rada kod kuće, a proširuje mogućnosti digitalne zabave ili aktivnosti na otvorenom.


Slične naočale ponudio je Bose još 2019. i prošle godine Amazon, a jučerašnjaobjava Razera pokazuje da bi ovakve naočale mogle biti više od ekscentričnosti za rijetke. Početna cijena iznosit će 200 dolara što je za 50 dolara manje od Amazovih Echo Frames pametnih naočala koje u toj cijeni ne nude filtriranje plavog svjetla.


Po pitanju izgleda Anzu izgledaju vrlo slično Echo okvirima u smislu opće glomaznosti, to jest izgledaju jednako kompaktno. Anzu je oko 10 grama teži od Echo Frames. Iako je Amazon ponudio samo jedan oblik leće, Razer će imati okrugle ili pravokutne opcije, a na Anzu možete ugraditi leće koje ih pretvaraju u sunčane naočale. Još nije jasno hoće li Anzu biti dostupan u više boja, uključujući i za njih karakterističnu zelenu boju.
Razer naočale s laptopom ili mobitelom se spajaju preko Bluetooth tehnologije i nude potrošačima veću praktičnost kod rada ili nekog oblika zabave preko mobitela ili kompjutera. Diskretni omnidirekcijski mikrofon i zvučnici ugrađeni u okvir Anzu pružaju ugodnu hands-free komunikaciju gdje god se nalazili. Ugrađena baterija garantira rad od pet sati u komadu, a kada se naočale sklope stand-by može trajati i dva tjedna bez gubitka energije.


Dodirno sučelje sa strane okvira Anzu može mijenjati glazbene zapise, reproducirati ili pauzirati medije, upravljati konferencijskim pozivima i aktivirati glasovnog asistenta pametnog telefona. Korisničko iskustvo uređaja proširuje se na dostupne Android i iOS aplikacije koje pružaju prilagodbe EQ-a (zadane, poboljšana jasnoća ili pojačavanje visokih tonova), postavke kašnjenja, status baterije i ažuriranja firmvera.


“Razer Anzu modernizira kategoriju nosive opreme u smislu praktičnosti i zaštite od plavog svjetla ili UV zraka. S Anzuom Razer ulazi na tržište u trenutku kada ljudi masovno rade od kuće – gdje su zaštita za oči, hands-free komunikacija i pametne značajke sada vrlo tražene”  – pojašnjava zašto se isplati nabaviti ovakav proizvod John Moore, voditelj prodaje i marketinga u Razeru.