Nove uzdanice

Najbolji dosad: Apple predstavio nove iPhone XS i XS Max, otporne ne samo na vodu već i na – pivo

Hina

Reuters

ReutersPred očima posjetitelja u Steve Jobs Theateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga rujna predstavio svoje nove uzdanice – iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4.


Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu…Sve je izdržao, tvrdi Apple.


XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.
iPhone


iPhoneApple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.


Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije. 


iPhone  / Reuters


iPhone / ReutersNovost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije. Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela.  Blic je poboljšan i nosi naziv “True Tone flash”. Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama. Što se tiče videa, kamera će sada moći snimati i stereo zvuk. Model XS Max donosi i najjaču bateriju ikad viđenu na iPhoneu čiji je stand by duži za 90 minuta u odnosu na prethodnika.
iPhone  / Reuters


iPhone / Reuters


Po uzoru na brojne Android modele, Apple je u svoje smartphone napokon ugradio podršku za dvije SIM kartice – dual SIM, pišu 24 sata.


Cijena s kojom će XS krenuti na tržište bit će 999 američkih dolara, XS Max – dosad najveći iPhone i jedan od najvećih na tržištu – 1.099 dolara, a XR 749 dolara.


Tvrtka je godišnji sajam u Cupertinu u Kaliforniji otvorila predstavljanjem nove verzije satova Appple Watch, koju na tržište lansira kao sveuobuhvatni zdravstveni uređaj.Sat može detektirati nepravilne otkucaje srca te automatski pozvati hitni broj ako korisnik padne