Južnokorejska korporacija

LG prestaje proizvoditi mobitele: ‘Konkurencija je prevelika, neisplativo je’

Hina

Foto iStock

Foto iStockJužnokorejska korporacija LG Electronics u ponedjeljak je najavila povlačenje s tržišta mobilnih telefona, izvijestila je korejska novinska agencija Yonhap pozivajući se na izvor u korporaciji.


Ta agencija tvrdi da je odluku o napuštanju proizvodnje smartphonea LG donio zbog neisplativosti toga posla i velike konkurencije.


LG bi, kako se navodi, smartphone trebao proizvoditi do kraja srpnja, ali modeli koji tada budu u prodaji bit će i nakon toga dostupni za kupnju. LG će također nastaviti pružati korisničku podršku i ažuriranje softvera za korisnike u određenim vremenskim razdobljima, koja će se razlikovati ovisno o regiji.
Tvrtka je priopćila da namjerava nastaviti razvijati tehnologije povezane s mobilnim komunikacijama, posebno komunikacijskim mrežama šeste generacije (6G), kako bi povećala svoju konkurentnost u drugim poslovnim sektorima.


Pozivajući se na svoje izvore, Yonhap tvrdi da je LG razgovarao o prodaji proizvodnje mobilnih uređaja vijetnamskoj korporaciji Vingroup i njemačkom automobilskom koncernu Volkswagen, ali da dogovor nije mogao biti postignut.


Prema Yonhapu, LG-jeva proizvodnja mobitela počela je trpjeti gubitke 2015. godine, a njihov je ukupan iznos prošle godine dosegao 4,4 milijarde dolara.