Radikalna ideja

Kanadska tvrtka će proizvesti električno vozilo koje rudari kriptovalute dok je parkirano

T.I.

Foto: Daymak

Foto: Daymak

Zamišljamo budućnost u kojoj će vam novac za naplatu ​​autoceste, parkiranja i ostala plaćanja vezana uz vožnju automobilom osiguravati sam automobil preko kriptovaluta. I dok se većina vozila gube na vrijednosti dok stoje, ovaj stvara novac, poručuju iz tvrtkeKriptovalute su zaludile svijet, u to nema sumnje i zaista je nezahvalno prognozirati je li to kratkoročni hype ili su Bitcoin i ostali „novac“ sastavljen od nula i jedinica, a ne od papirnatih moneta, tu da zauvijek ostanu.


Gotovo svakodnevno uz kriptovalute saznamo poneku anegdotu ili bizarnost, pa nije zgorega tom nizu dodati još jednu.


Naime, kanadska tvrtka specijalizirana za proizvodnju laganih električnih vozila (LEV) Daymak objavila je planove da namjerava proizvesti električni automobil koji će usput i „rudariti“ kriptovalute.
Model već ima i ime, Spiritus. Riječ je o laganom vozilu na tri kotača i prima dva putnika, a osim što će se njegovi kupci moći s njime odvesti od točke A do točke B maksimalne udaljenosti 290 kilometara i najvećom brzinom od 135 km/h, bit će opremljen patentima Daymak Nebula infrastrukture koja uključuje Nebula Miner za rudarenje i Nebula Wallet. „Miner“ će omogućiti da vozilo pretvori u blokchain čvor i omogućiti mu da rudari kriptovalute, dok je automobil parkiran, a „Wallet“ će pak pohranjivati  i pomagati kod transakcija izrudarene kriptovalute.


“Automobil Spiritus namijenjen je onima koji žele više u životu, a mi smo predani tome da svoje kupce stavimo u položaj avangarde”, rekao je predsjednik Daymaka Aldo Baiocchi u izjavi z ajavnost. “Zamišljamo budućnost u kojoj će vam novac za naplatu ​​autoceste, parkiranja i ostala plaćanja vezana uz vožnju automobilom osiguravati sam automobil preko kriptovaluta. I dok se većina vozila gube na vrijednosti dok stoje, Nebula Miner stvara novi novac.”


Više informacija o ovoj prilično radikalnoj, ali s obzirom kako stvari sad funkcioniraju s kriptovalutama, ne i besmislenoj ideji, možete saznati na stranici Daymaka.


Spiritus bi se u prodaji trebao naći negdje 2023. godine, po cijeni od oko 20 tisuća dolara.