Galaxy S11

Izlazi nova Samsungova opaka mašina: Imat će moćnu kameru s potpuno s ludim mogućnostima

P. N.

FOTO/Samsung Note 10, MaxPixel

FOTO/Samsung Note 10, MaxPixel

Najveći noviteti su vezani uz kamere koje će na novim modelima Samsunga biti itekako unaprijeđene. Prema pisanju portala BGR, procurio je datum kada će Samsung otkriti svoju novu S11 seriju. Za datum je prvi doznao Sammobile koji piše da će serija Galaxy S11 biti predstavljena u utorak, 18. veljače 2020. godine. 


Očekuju se četiri Galaxy S11 smartphonea: Galaxy S11, Galaxy S11+ i  Galaxy S11e koji bi trebao podržavati 5G te jeftinija varijanta ovog modela s povezivošću 4G/LTE. Najveći noviteti su vezani uz kamere koje će na novim modelima Samsunga biti itekako unaprijeđene. Sa stražnje će se strane nalaziti četverostruka kamera, dok će glavna biti nova, rezolucije 108 MP te širokokutna i periskopska telefoto kamera s 5x optičkim povećanjem. WCCFTech prenosi da su ove posljednje glasine stigle sa Weibo-a, a nakon što su dospjele u javnost, povučene su sa stranice. 


Navodno će se po prvi puta u industriji smartphona predstaviti i spektrometar. Isti se može usmjeriti u određeni objekt, a zatim dobivate informacije o sastavu onoga što gledate čime bi vam navodno S11 trebao objasniti sve o primjerice, nutritivnim vrijednostima hrane koju snimate.
Navodno će moći objasniti i količinu vlage u vašoj koži ili količinu alkohola ili nekog drugog sastojka pića u kojeg ste ga “usmjerili”. TechRadar piše da je riječ o mogućnosti koja korištenjem infracrvenih zraka analizira energetske valove objekta i otkriva njihovu kemijsku strukturu. Napominju i da ovu potencijalnu mogućnost ne treba uzeti “zdravo za gotovo”, jer se za sada radi tek o neslužbenim otkrićima.


Pored ovoga, najavljuje se i 3D senzor dubine i bljeskalica. “Selfie” kamera je na prednjoj strani i smještena je centralno u “punch hole” rupici u zaslonu.