Stopama Applea

I u Samsungu razmišljaju da uz svoje najskuplje Galaxy mobitele ne isporučuju punjače i slušalice

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ne treba ni sumnjati da će, ukoliko se odluče za taj potez u Samsungu, sve biti opravdano plemenitim razlozima, odnosno brigom za okolišJedno od najneugodnijih iznenađenja objavljenih na predstavljanju iPhonea 12 ovog mjeseca je Appleova odluka da prestane zajedno s mobitelom isporučivati slušalice (što je donekle razumljivo),  i punjač (što je prilično nerazumljivo). Apple je to trivijalno smanjenje troškova uz zadržavanje iste cijene uređaja opravdao višim i plemenitim ekološkim ciljevima. I čini se da su se izvukli s tim, na planetu Apple očito vrijede neka druga pravila jer je potražnja za iPhoneom 12 velika i izgleda da ovo zakidanje i nužnost da se punjač i slušalice kupe odvojeno smeta tek rijetkima.


Apple nikad nije imao problema s rizičnim koracima, no mnogi od njih su ostali unikatni, samo njihovi. Kako se čini, ovaj s nuđenjem manje za isto novca očito je preprimamljiv izazov i za druge velike igrače da bi ga samo tako ignorirali. Naime, kako saznaje Gsmarena, Južnom Korejom se već zavrtjela informacija da Samsung sa svojom nadolazećom vrhunskom serijom Galaxy S21 ide putem Applea. Naime, prema lokalnim korejskim medijima, u Samsungu ozbiljno razmišljaju da iz pakovanja novog mobitela izostave slušalice i punjač, a isporuče samo UBS-C kabel.


Dakako, ne treba ni sumnjati da, ukoliko se odluče za taj potez u Samsungu neće spominjati činjenicu da izostanak punjača, slušalice i manja kutija znači i manje troškove proizvodnje i prijevoza, već će baš kao i kod Applea sve biti opravdano brigom za okoliš i budućnost Zemlje.