Nove mogućnosti

Google Maps: Korisnici smartphonea dobivaju nove opcije prijavljivanja poteškoća u prometu

P. N.

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Korisnici iOS-a nisu jedini koji dobivaju nove opcije prijavljivanja incidenata.Od 2018. godine, Google je postepeno dodavao načine za izvještavanje o incidentima na cestama poput prometnih nesreća, zatvorenih dionica i usporenog prometa kojeg je proslavio Googleov Waze na Androidima. MSN prenosi da će od ovog tjedna, jednake mogućnosti imati i korisnici iOS-a koji će preko Google Mapa također moći prijavljivati probleme u prometu.


Google je u objavi na blogu objavio da će korisnici iPhonea moći prijavljivati prometne nesreće, kontrole brzine i usporene prometne dionice. Da bi prijavili incident, “kliknut” će gumb ispod kompasa u navigaciji za vožnju (UI).


Korisnici iOS-a nisu jedini koji dobivaju nove opcije prijavljivanja incidenata. Google kaže da će se na obje platforme uskoro moći prijaviti i radovi na cesti, zatvorene prometnice, onemogućena vozila i objekti na cestama.
Jedan od najboljih dijelova “Wazea” je što daje poprilično točnu sliku onoga što se događa na cesti oko vozača, tako da se može stvoriti bolji dojam trenutnog stanja na cestama. Nadajmo se da će obje vrste korisnika prijavljivati što se događa, a s više detalja nego ranije – Google Mape će pružiti puno korisnije informacije.