Osvježene aplikacije

Google karte odsad i u dark modu, SMS poruke će biti moguće poslati s odgodom

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Dosad se SMS poruku moglo poslati samo u realnom vremenu, sad će biti moguće napisati poruku, poslati je, ali s odgodom. Zgodno ako se poruka šalje u drugu vremensku zonu, ili znate da netko spava ili je zauzetGoogle je najavio ažuriranja za šest različitih Android aplikacija koje donose značajna poboljšanja i pogodnosti kod korištenja mobilnog telefona. Riječ je o ažuriranjima za Password manager, Google mape, SMS poruke, TalkBack aplikaciju, Android Auto i Google Assistant.


Kako napominju na MSN-u, neka od ovih nadogradnji još nisu dostupna, pa se preporučuje praćenje ažuriranja aplikacija na Google Playu.


Ako koristite Password Manager da sam popunjava vaša korisnička imena i zaporke u Chrome i Android aplikacijama, nadogradanja Password Checkup će biti vrlo korisna. Naime, Google će odsad provjeravati vaše prijave da utvrdi da slučajno nisu procurile do trećih strana ili su izložene hakiranju.
Što se tiče Google karti, novo ažuriranje podrazumijeva da će ga u svim segmentima biti moguće koristiti u „dark“ modu. Dosad je to bilo moguće samo ako ste Google mape koristili u navigacijskom modu.


SMS poruke više ne koriste svi u eri Vibera i Whatsappa, ali za one kojima su i dalje prvi izbor, (sad se zovu jednostavno Poruke ili Google Massages u originalu), novo ažuriranje bi moglo biti vrlo korisno. Naime, dosad ih se moglo poslati samo u realnom vremenu, sad će biti moguće napisati poruku, poslati je, ali prije toga će se moći namjestiti kad da zaista i odu prema primatelju. Zgodno ako se poruka šalje u drugu vremensku zonu, ili znate da netko spava ili je zauzet. Možete birati tajming kad će poruka doći do primatelja.


TalkBack će biti lakši za uporabu posebno za ljude koji slabije vide ili je riječ o slijepih.  Ažuriranje nove opcije navigacije, govorne povratne informacije i izbornike.


Određene preinake i nadogradnje doživjet će i Android Auto i Google Assistant. Android Auto dobija opciju postavljanja zaslona po želji na ekranu u automobilu, dodana je i glasovna aktivacija za igre tako da suputnici mogu igrati igre tijekom putovanja, recimo uvijek popularni Jeopardy. Google je dodao i prečace kako bi se brže došlo do vremenske prognoze ili brzog pristupa porukama i pozivima u automobilu.