Zlata vrijedan savjet

Gmail vam je prekrcan? Evo kako brzo i jednostavno možete napraviti mjesta za nove poruke

K. B.

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google PhotosObzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Googleov servis počnu koristiti kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sandučić skoro pa pukne po šavovima. Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dve, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.


Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos.


Potom iskoristite tražilicu od Gmaila kako biste pronašli velike fileove.
Primjerice, ako upišete has:attachment jpg u tražilicu imate ćete pregled poruka koje u privitku imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta.


Izbrišite one koje vam više ne trebaju.


Također, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U tražilicu unesite primjerice larger:5mb ako želite pronaći poruke s privitcima većim od 5 megabajta.


Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje Make use of it na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta. 


Nakon što izbrišete poruke otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih deletali.


Gmail tražilica


Gmail tražilica