Igraća konzola

Dolazi novi Nintendo Switch? Ako da, imat će OLED ekran i izlaz za sliku 4K rezolucije

T.I.

rema riječima stručnjaka, OLED panel trošit će manje baterije, nuditi veći kontrast i moguće brže vrijeme odziva u usporedbi s LCD ekranom koji se sada koristi na SwitchuNintendo planira na tržište izbaciti potpuno novu verziju svoje konzole Switch tijekom ove godine koja će tehnološki biti bitno naprednija od sadašnje, već četiri godine stare verzije.


Najveća novost kod nove Nintendo Switch konzole bit će njegov ekran. Kako javlja Bloomberg, bit će to veći Samsung OLED zaslon osjetljiv na dodir. Druga je važna tehnološka novost  izlaz koji podržava 4K sliku.


Prema istom izvoru, Samsung Display Co. će započeti masovnu proizvodnju OLED panela rezolucije 720p početkom lipnja s ciljem proizvodnje milijun jedinica u mjesec dana.
Prema riječima stručnjaka, OLED panel trošit će manje baterije, nuditi veći kontrast i moguće brže vrijeme odziva u usporedbi s LCD ekranom koji se sada koristi na Switchu.


Nova konzola također će imati 4K izlaz ultra visoke razlučivosti što je nasušna potreba s obzirom da sad već i televizori srednje klase podržavaju ovu rezoluciju. Switch spojen na TV sada davati kvalitetniju sliku veće rezolucije na 4K TV-u.


Nintendo Switch, kao hibridna igraća konzola (može funkcionirati kao samostalni tablet za igranje i preko dockinga biti spojena na TV), već je četiri godine na tržištu. Prodana je dosad u 80 milijuna komada. Iako je prošle godine bilo priča da će Nintendo izbaciti novi uređaj početkom ove godine, to se nije dogodilo. Ali, prema neslužbenim informacijama Bloomberga koji sadrže dosta tehničkih detalja, to će se dogoditi vjerojatno pred kraj ove godine.