iPhone XR

Bio je to najprodavaniji smarpthone ove godine: Nadmašio je svu konkurenciju

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Podatci o prodaji osvjetljavaju i promjenu dinamike koja se događa na tržištu pametnih telefona. Prema izvješću “Counterpoint Research” najprodavaniji iPhone u svakom je kvartalu ove godine bio Appleov iPhone XR. MSN prenosi da je pored ovoga, iPhone XR i najprodavaniji model otkako je izašao, osim u rujnu 2018. godine.


Istraživanje je otkrilo da je ovaj model bio i najpopularniji smartphone kraj svih ostalih brendova, čitave godine. Tijekom trećeg kvartala ove godine, pet najprodavanijih mobitela u svijetu bili su  Phone XR, Samsung Galaxy A10, Galaxy A50, Oppo A9 i iPhone 11.


Podatci o prodaji osvjetljavaju i promjenu dinamike koja se događa na tržištu pametnih telefona. Jasno je da većina korisnika želi uživati u Appleovim najnovijim modelima, ali ne žele potrošiti do tisuću dolara na njihove “slavne” modele poput iPhonea 11 Pro. 
S time na umu, ne čudi da Apple planira lansirati cjenovno još prihvatljiviji model iPhonea. Krenula je glasina da će Apple predstaviti model iPhone 9 za 400 dolara koji bi trebao imati display od 4.7 inča.