Povratak korijenima

Apple na MacBook Air vraća MagSafe magnetno punjenje i Na MacBook Pro utor za SD karticu

T.I.

U Appleu su su uzeli u obzir i sugestiju korisnika da Touch Bar, dodirna traka za upravljanje funkcijama postavljena iznad tipkovnice ne funkcionira kako valja. Sugestija prihvaćena, na novom MacBook Pro laptopu neće je više bitiPosljednjih godina Apple je zapustio svoju najstariju liniju proizvoda, Mac kompjutere, fokusirajući se iPhone i iPad proizvode prije svega i zbog toga su trpjeli prigovore svoje vjerne sljedbe. No, tome je sada očito došao kraj.


Najnovija je vijest da Apple radi na tanjoj i lakšoj verziji MacBook Air laptopa koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja ove ili početka 2022. godine, saznaje Bloomberg.


Među ostalim vraća se omiljena značajka, Appleova MagSafe tehnologija punjenja preko magnetnog kontakta kojeg je Apple iz nepoznatog razloga prestao ugrađivati na MacBook Air 2018. i vratio se klasičnim „jack“ utikačima. Ekran će navodno ostati isti, od 13 inča, ali će se na veličini uređaja uštedjeti na tanjem okviru.
Baš kao što je Apple iz nepoznatih razloga i uz kritike publike uklonio MagSafe punjenje, tako je 2016. donio nerazumnu odluku da s MacBook Pro laptopa ukloni utor SD kartice što je prije svih drugih, ljudima koji se amaterski ili profesionalno bave fotografijom zagorčalo život. Prema novim informacijama, ta se značajka sada vraća na novoj verziji MacBook Pro. U Appleu su su uzeli u obzir i sugestiju korisnika da Touch Bar, dodirna traka za upravljanje funkcijama postavljena iznad tipkovnice ne funkcionira kako valja. Sugestija prihvaćena, na novom MacBook Pro laptopu neće je više biti.


Novostima za vjerne fanove Mac linija Applea tu nije kraj. Bloomberg najavljuje da će i Appleovo stolno računalo iMac doživjeti prvi redizajn nakon skoro deset godina, te da na tržište dolazi i novi Mac Pro baziran na Intelovim procesorima, kao i upola manja verzija Mac Pro desktop računala s Appleovim procesorima.