Meta

Je li i vas Instagram danas tražio datum rođenja za pristup aplikaciji? Evo zašto

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Danas niste mogli izbjeći odgovoriti na ovaj zahtjev.Instagram je krenuo prisiljavati svoje korisnike da upišu datum rođenja prilikom prijave u aplikaciju. Danas niste mogli izbjeći odgovoriti na ovaj zahtjev jer vam u suprotnom ne dozvoljavaju pristup aplikaciji.


Ako ste pokušali upisati neki drugi datum, vjerojatno ste izbačeni iz aplikacije iz razloga što datum ne odgovara onom kojeg ste unijeli prilikom otvaranja Facebook računa.


Događa se ovo osam mjeseci od Instagramove objave planova da će dobnu identifikaciju korisnika uvesti kao obaveznu te time potaknuti korisnike da nemaju izbora doli upisati svoje datume rođenja. Svrha ovog ažuriranja je ograničavanje pristupa aplikacijama mlađima od trinaest godina, a Instagram će pritom, zgodno, datume rođenja koristiti da bi ponudio bolji i prilagođeniji sadržaj korisnicima. U prijevodu, reklame.
Da bi doznao datum rođenja korisnika, Instagram pokazuje ekran na kojem se traži upisivanje dana, mjeseca i godine prije nego li dozvoli daljnji pristup aplikaciji pa trenutno nema načina da se ovo zaobiđe.


“Prije nego možete nastaviti s korištenjem Instagrama, trebate dostaviti datum rođenja čak i u slučaju da je vaš profil poslovan. Ovo pomaže zaštiti mlađe ljude u našim zajednicama. Rođendane koristimo i da bi mogli personalizirati vaša iskustva, uključujući i reklame. Neće biti vidljivo na vašem profilu”, stoji u objavi što ju prenosi Gadgets.


Neki su se korisnici požalili na Twitteru da im Instagram i dalje ne dozvoljava ulazak u aplikaciju, a kao što smo prethodno naveli, razlog može biti što za Instagram i Facebook nije korišten isti datum rođenja.