Uz CFA module MBA program ZŠEM-a omogućio mi je i odlazak na Wall Street

NL Promo

Nova karijera postaje stvarnost uz kvalitetne predavače i studijske posjete svjetskim poslovnim središtima kao što je New York

Bok! Zovem se Ivan i želio bih vam ispričati kako mi je MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa otvorio put nove karijere. Stručnjak sam u području e-businessa i već niz godina vodim vlastitu online baziranu gaming tvrtku koja radi s klijentima diljem svijeta, a prije otprilike pet/šest godina poželio sam zaradu od poslovanja negdje investirati. Susreo sam se s mutual fondovima i cryptom (kojeg favoriziram čak i nakon pada tržišta!) te se počeo ozbiljnije zanimati za ulaganje i financije općenito. U slobodno vrijeme sam proučavao tržišta i čitao Bena Grahama i njegovog Intelligent Investora (koja je danas više povijesno a ne financijsko štivo…) te Jeff Boothov “The Price Of Tomorrow” (preporuka, pogotovo danas kad inflacija luduje). Logičan idući korak je bio stjecanje “službenije” potvrde za moj tadašnji hobi, a danas nadam se i karijeru.



Istražio sam na internetu gdje mogu dalje učiti o financijama te se odlučio za upis MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa ponajviše zbog šireg programa i kvalitetnijeg kadra, te usklađenosti programa s CFA charterom. S obzirom da to da je CFA možda i najrespektabilniji charter za financijaše, odluka je pala na ZŠEM jer niti jedan drugi studij nije imao slične usklađenosti. I evo me danas, trenutno na zadnjem kolegiju MBA programa. Nakon diplome želja mi je raditi u jednom od asset management fondova kod nas ili vani.



Prošli ponedjeljak sam se vratio sa studijskog putovanja u New York. Na putovanju je sudjelovalo 30-ak MBA studenata raznih koncentracija. Naš domaćin u New Yorku bio je Stevens Institute of Technology gdje smo slušali gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka od kojih bih izdvojio Krešimira Marušića iz Bridgewatera i Ivana Bakra iz Consensysa. Posjetili smo svjetsko financijsko središte Wall Street što će nama financijašima ostati u nezaboravnom sjećanju. Dojmovi sa studijskog putovanja se još sliježu ali jednom je sigurno: „U New York se vraćam kad tad!“ – ističe Ivan


Tada možda i impulzivna odluka se pokazala kao potpuni pogodak jer sam studirajući na ZŠEM-u, osim puno dobivenog znanja, upoznao i zaista mnogo ljudi iz industrije. Mislim da su velika prednost MBA programa ZŠEM-a profesori s iskustvom u industriji. To je nezamjenjiv faktor i definitivno glavni razlog zašto bih se opet odlučio na ovaj studij. Uz stalno zaposlenje, dobru organizaciju i poneka odricanja se definitivno može dalje usavršavati.


Svi koji se žele bolje upoznati s ponudom MBA programa i osjetiti kako je opet sjediti u studentskim klupama dobrodošli su na MBA Open Day koji se u četvrtak 30. lipnja održava na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa s početkom u 19.30 sati. Događanje započinje s Masterclass predavanjem profesora dr. sc. Roberta Ciuchita na temu “Innovate or Die: Marketing, innovation and the Digital Divide” nakon čega će uslijediti predstavljanje MBA programa uz mogućnosti studiranja koje ova poslovna škola pruža.