VULKAL

TRI DESETLJEĆA POSLOVANJA, KVALITETE I SIGURNOSTI U PROMETU

NL Promo

„Vulkal nastoji svojim kupcima ponuditi ono “nešto više”. Pri tome mislimo i na ugodan ambijent gdje kupac može pričekati dok je njegovo vozilo na montaži (caffe bar ili čekaonica), bez potrebe da po suncu, hladnoći ili kiši stoji ispod nekakve nadstrešnice. Samim time odlazak vulkanizeru postaje jedna pozitivna radnja, a ne nešto što nam stvara nelagodu i stres. “ – rekao nam je g. Željko Kalečak, direktor Vulkala. 


Tvrtka Vulkal osnovana je u siječnju 1991. godine. Nakon 30 godina uspješnog poslovanja, izrasla je u vodećeg distributera pneumatika i naplataka za sve vrste vozila, neumorno pružajući najbolju uslugu svojim kupcima uz široku paletu guma svjetskih proizvođača poput: Michelina, Goodyeara, Pirellija, Bridgestonea, finskog Nokiana, ali i popularnog Klebera, Fulde, Save. Vulkal od samog početka ulaže u razvoj, inovacije, poslovnu kulturu, interne edukacije i usavršavanja te moderne solucije koje prate promjene na tržištu. Vulkal danas broji oko 300 zaposlenika raspoređenih u 10 poslovnica diljem Hrvatske, vlasnik je vlastitog voznog parka od 60 vozila te najvećeg Outleta guma u kojem kupci mogu nabaviti gume renomiranih brendova starijeg DOT-a, po povoljnim cijenama.


Začetnici „hotela za gume“ u Hrvatskoj i šire


Najvećim i najuspješnijim projektom u bogatoj povijesti tvrtke, smatra se otvaranje prvih “hotela za gume”. Zahvaljujući svojoj pionirskoj viziji, Vulkal je prepoznao potrebe tržišta, analizirao veliki problem čuvanja guma, naročito u velikim gradovima, reagirao na vrijeme i stvorio, usudili bi se reći, povijestan pomak u gumarskoj djelatnosti na hrvatskom tlu. Prvi su u ovom dijelu Europe proveli koncept sezonskog skladištenja guma kojim i dandanas uveseljavaju svoje kupce, pružajući im bezbrižnost i komociju, tijekom cijele godine.


Hotel za gume


Moderna rješenja i pogled u budućnost
Na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, nalazi se Vulkalov centar s najvećim prijemnim kapacitetima, Vip box-om i redomatom za montažu guma, u kojem je vrijeme čekanja smanjeno na svega 10-15 minuta, a time i izbjegnute nepotrebne gužve. Svakako se mora spomenuti i novi, responzivni web shop www.vulkal.hr s najvećom online ponudom guma, web platforma namijenjena korisnicima hotela za gume, praćenje reda čekanja na mobitelima, kao i automatizirane SMS obavijesti o procesu montaže i preuzimanja vozila. Tu su i moderno uređeni kafići, u sklopu centara, gdje  kupci mogu predahnuti dok vozilo ne bude spremno za povratak na cestu.


Moderno uređen kafić u sklopu centra


Uz široku ponudu pneumatika, Vulkal svojim kupcima nudi i brojne dodatne usluge poput: geometrije kotača, brzih servisa, punjenja klime, dezinfekcije vozila ozonom, besplatne kontrole podvozja prije tehničkog pregleda.


U budućnosti se očekuje dodatno povećanje standarda i kvalitete usluga, ali i sustavno praćenje razvoja novih automobila i guma, posebno vozila na električni pogon. Vulkal će navedene promjene vjerno implementirati u svoje poslovanje, a njihovi eksperti pružati najvišu razinu usluga i u maloprodaji i u veleprodaji, kao i posljednjih 30 godina.


Pandemija korona virusa pogodila i gumarsku industriju


Prethodna godina bila je izrazito teška za sve grane djelatnosti pa tako i gumarsku industriju. Uz navedeno došlo je i do nestašice kaučuka što je otežalo nabavku guma.


Pandemija je uzela svoj danak u različitim granama djelatnosti pa tako i u gumarskoj industriji.


Mnoge flote stoje, neke više od godinu dana, no i dalje optimistično gledamo prema budućnosti, nadajući se stabilizaciji i ponovnom rastu svih branši.„ – potvrdio je g. Kalečak, direktor Vulkala.


Vulkal je uspio savladati sve prepreke, dogovoriti isporuku guma te opremiti skladišta s ljetnim i cjelogodišnjim pneumaticima za ljetnu sezonu. Spremno čeka odgovorne kupce i vozače koji će mijenjati zimske pneumatike onim adekvatnijim za toplije doba godine.


Zašto je važno zamijeniti zimske gume ljetnima?


Ususret zakonskoj regulativi koja nastupa 15. travnja, važno je naglasiti da na put ili cestu ne krećete na zimskim gumama. One se na vrućem asfaltu brže troše, mijenjaju svoj sastav i karakteristike jer nisu u mogućnosti pratiti temperaturnu razliku, postaju beskorisne, a ukoliko se potpuno istroše, opasne su i za vozača i za ostale sudionike u prometu. Ljetni pneumatici svojom su smjesom tvrđi, čvršći i stabilniji te pružaju sigurniju i bezbrižniju vožnju tijekom ljetnih mjeseci.


Montaža guma


Posjetite Vulkalove poslovnice u Čavlima i Kukuljanovu i promijenite zimske gume u ljetne na vrijeme, očekuje vas stručan tim, moderna tehnologija i topla dobrodošlica!