SDP predstavio platformu Dostojanstvo

NL Promo

Odlazak u dućan ili na plac, plaćanje računa ili običan izlet s ručkom, prosječnom građaninu Hrvatske postali su gotovo pa luksuz. Dojam života u Hrvatskoj, jednako kao i statistički pokazatelji Eurostata, reći će vam isto – u Hrvatskoj je danas skupo živjeti! A to je u potpunoj suprotnosti s konstantnim hvalisanjem premijera i njegove Vlade. Živimo li doista u različitoj Hrvatskoj od njih?


U stvarnosti, Hrvatska je druga najneuspješnija zemlja u Europskoj uniji u borbi protiv inflacije. Zbog Vladine nesposobnosti, naš novac vrijedi manje, a jaz između bogatih i siromašnih u društvu postaje sve izraženiji. Jedni mogu sebi priuštiti sve, dok drugi gledaju kako će kupiti kilo mesa, a o zdravoj prehrani ili ljetovanju mogu samo sanjati. To nije normalno! 


Mirela Ahmetović, načelnica Općine Omišalj i politička tajnica SDP-a


Vladajući se hvale da je državni proračun najveći u povijesti. No, zahvaljujući nepravednoj redistribuciji novca, građani od fiktivnih povećanja brojki nemaju nikakve koristi. Zbog HDZ-ovih afera, rođačkih veza i brige za privatne interese, a ne interese onih koji su ih u Sabor birali – prosječnim građanima Hrvatske politika se gadi. I zbog toga ne izlaze na izbore, što onda pogoduje upravo HDZ-u!


No, ne mora biti tako! 


Kako obespravljenim i osiromašenim građanima dati glas? Pitati ih što misle, kako se osjećaju? Otvoriti teme od značaja za svakodnevni život? Kako ih uključiti u sukreiranje politika?

Načelnica Općine Omišalj i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović ističe da vjeruje kako svi građani Hrvatske zaslužuju živjeti u boljem društvu.

“Za mene dostojanstvo predstavlja niz malih detalja povezanih u život svakog živog bića, čineći ga plemenitim i potrebnim. Hodati uzdignute glave, znajući da činim sve kako bih vlastitim sposobnostima pomogla unaprijediti društvo koje je otvoreno, socijalno osviješteno, solidarno i napredno moja je vizija dostojanstva. Pružiti dostojanstvo onome do mene čini me sutvorcem boljeg svijeta. Borit ćemo se za vaše dostojanstvo, nećemo dopustiti da vam i njega ukradu! Vjerujemo u svaku građanku i građanina Hrvatske, zaslužujete bolji život u uređenom društvu. Priključite nam se na platformi Dostojanstvo, mi smo tu da slušamo vas i da realiziramo vaše potrebe pomoću kojih ćete živjeti dostojanstveno”, rekla je Ahmetović.


Zašto baš Dostojanstvo? 


Zato što je dostojanstvo temeljno ljudsko pravo. Svatko od nas ima pravo na dostojanstven život, život od svoje pošteno zarađene plaće i mirovine, pravo na subvencioniran stan za mlade obitelji. Dostojanstvo je i borba. Borba protiv siromaštva, protiv svakog oblika mržnje, diskriminacije i nejednakosti. Borbu koju želimo voditi zajedno s vama.

Dostojanstvo je web platforma na kojoj ćete naći odgovore na takva pitanja. Registrirajte se i postanite dio najveće političke platforme u Hrvatskoj. Pišite nam, postavljajte pitanja, ispunjavajte ankete, komentirajte postojeće i predlažite nove politike. Želimo čuti što imate za reći!


Hrvatska treba promjenu. Budi dio te promjene!


Nama na platformi Dostojanstvo vaše mišljenje je važno. Pridružite nam se – stvarajmo bolju budućnost zajedno!