Putovanje u novom normalnom – sigurnost prije svega!

NL Promo

Jadrolinija - Stay Safe in Croatia

Jadrolinija - Stay Safe in CroatiaDolaskom proljeća i toplijeg vremena postajemo sve željniji putovanja i boravka uz more. No, u vremenu epidemije koronavirusa, oprez i sigurnost na prvom su mjestu prilikom planiranja putovanja, odabira destinacije, ali i prijevoznog sredstva.


Upravo je s time na umu pokrenut projekt Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice “Stay Safe in Croatia”. Ovim se projektom putnicima poručuje da je Hrvatska sigurna destinacija za putovanje te da se u turizmu i povezanim djelatnostima primjenjuju sigurnosni i zdravstveni protokoli, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Važnost ovog projekta prepoznao je i hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija. U svojoj je prijavi Jadrolinija istaknula provođenje svih sigurnosnih mjera na brodovima i na prodajnim mjestima, kao i brigu o zdravlju svojih zaposlenika, što je rezultiralo označavanjem Jadrolinije nacionalnom oznakom “Stay Safe in Croatia”.


Osim provođenja zaštitnih mjera i pridržavanja svih preporuka, važna je i komunikacija I prezentacija sigurnosti putnicima, što će biti ključno u pripremi za nadolazeću turističku sezonu. Jadrolinija tako od samog početka epidemije koronavirusa naglašava da je pri svakom ostvarenom putovanju prioritet briga o zdravlju putnika, posade i djelatnika.
Neke od poduzetih mjera i protokola na brodovima i prodajnim mjestima Jadrolinije su dezinfekcija prostora u kojemu borave putnici, zračenje zatvorenih prostora, opskrba brodova odgovarajućom zaštitnom opremom te detaljno informiranje o mjerama zaštite od širenja koronavirusa. Također, kako bi se sigurnost putovanja dodatno povećala, putnicima je savjetovan ostanak u vozilu tijekom putovanja trajektom, naglašava se obveza nošenja zaštitnih maski prilikom putovanja te se preporučuje korištenje online kanala prodaje i izbjegavanje gotovinskog plaćanja.


 


Uz sustavu rezervacija nema čekanja u redu!


Sigurnom i bezbrižnom putovanju Jadrolinijinim brodovima doprinosi i razvoj sustava rezervacija za pojedine trajektne linije. Osluškivanjem potreba putnika 2018. godine Jadrolinija uvodi sustav rezervacija na trajektnim linijama. Od uvođenja do danas popis linija na kojima su rezervacije moguće raste, a ove godine na popis su dodane i linije Split – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo) i Ploče – Trpanj (Pelješac).


Ova je usluga dobrodošla, posebno u uvjetima epidemije, jer otklanja dugotrajno čekanje u redovima te smanjuje gužve u pristaništima. Rezervacija mjesta na trajektnim linijama podrazumijeva da kupljena karta za određene linije ujedno znači i rezervaciju mjesta na trajektu za željeni sat polaska.


 


Dostupna rezervacija za linije

Trenutno je rezervacija karata za vozilo za određeno vrijeme polaska dostupna na ovim linijama: Valbiska – Lopar, Zadar (Gaženica) – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Molat – Ist, Zadar (Gaženica) – Ist – Olib – Silba- Premuda – Mali Lošinj, Zadar (Gaženica) – Brbinj (Dugi otok), Zadar – Bršanj – Rava – Mala Rava, Šibenik – Zlarin – Obonjan – Kaprije – Žirje, Split – Vis, Trogir (Soline) – Drvenik Mali – Drvenik Veli, Split – Stari Grad (Hvar), Split – Rogač (Šolta), Sumartin (Brač) – Makarska i Split -Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo) te Ploče – Trpanj ( Pelješac).