PREDSTAVLJAMO NAJBOLJE TIMOVE 13. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA (2)

NL Promo

Startup inkubator Rijeka je centar za podršku osobama koje samostalno ili unutar tima žele pokrenuti vlastiti posao i postati poduzetnici. Program podrške traje osam mjeseci unutar kojih korisnici dobivaju edukacije, radni prostor, pomoć stručnih mentora i mnoge druge usluge, a sve u cilju razvoja svoje poduzetničke ideje do faze kada je spremna za tržište. Startup inkubator sastavni je dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, a sve su njegove usluge za korisnike u potpunosti besplatne. U Startup inkubatoru trenutno boravi 13. generacija korisnika, odnosno njenih devet najuspješnijih timova, koji pred sobom imaju još jedan veliki izazov: svoju poslovnu ideju uskoro će prezentirati pred stručnom komisijom na Demo danu, svečanoj završnici programa, i na taj način pokušati izboriti novčane potpore u iznosu od 100.000, 50.000 i 25.000 kn koje im dodjeljuje Grad Rijeka u svrhu osnivanja vlastitog poduzeća i pokretanja poslovanja.

PLANTIFUL STUDIO: povratak prirode u vaš dom


Tim Plantiful Studio tijekom inkubacijskog programa pokazao je svoju kvalitetu i održivost te se plasirao među devet najuspješnijih timova 13. generacije korisnika. Plantiful Studio stvara ručno rađene uporabne i dekorativne predmete u kombinaciji biljaka i stakla, a čine ga Kristina Čehulić, magistra primijenjene umjetnosti i Lovro Karajić. Predmeti se stvaraju tehnikom fuzije, odnosno stapanjem stakla na vrlo visokoj temperaturi u specijalnoj peći. Ovom tehnikom ljudi se bave još od 1500 g.pr.Kr., a svoju popularnost u umjetnosti i industriji stekla je početkom 20. stoljeća. Ono što Plantiful Studio razlikuje od ostalih koji se bave istom tehnikom jest to što staklo oplemenjuju. Kako bi stvorili nešto unikatno u svakom smislu te riječi, u samom procesu izrade dodaju element pravih prešanih i dehidriranih biljaka koje pomno sakupljaju tijekom svojih odlazaka u prirodu po cijeloj Hrvatskoj. Biljke u pečenju izgore omeđene staklom, što rezultira staklenim pločama unutar kojih su ‘zarobljene’ karbonizirane biljke s vrlo zanimljivim oblicima i teksturama. Branjem biljaka, njihovim sušenjem, a potom i stapanjem Kristina i Lovro daju im novi i mnogo dulji život, a zbog specifične izrade svaki rad je potpuno autentičan i kao takav neponovljiv. U proizvodima Plantiful Studija pronaći će se svi zaljubljenici u prirodu, ali i svi ljubitelji dobrog dizajna koji vole svoje interijere i eksterijere urediti nečim posebnim. To su ujedno i odlični pokloni za posebne i poslovne prigode, a pružaju i veliki prostor za prilagodbu. Kristina i Lovro ističu da je koegzistencija čovjeka s prirodom iznimno bitna te da nam upravo taj aspekt danas u svakodnevici nedostaje. Cilj Plantiful Studija je vratiti mali dio prirode u naše živote.


DAISY BACKPACKS: ruksaci u koje je utkana ljubav


Ivana Barić je akademska kiparica i začetnica brenda Daisy Backpacks, kojeg je posljednjih mjeseci razvijala kroz Startup inkubator kao dio 13. generacije. Daisy Backpacks je brend ručno rađenih ruksaka, karakterističnih šarenih boja i uzoraka. Svaki ruksak je unikatan i rađen s puno ljubavi. Ruksaci su namijenjeni svima onima koji vole šarene boje, unikatne uporabne predmete ili onima koji žele upotpuniti outfit. S Daisy ruksakom kupci će dobiti vjernog suputnika prilagođenog njihovim potrebama, bilo to šetnja prirodom, odlazak na kavu ili putovanje.


EPG – NOMI APP: digitalna edukacija na blockchainu


Educational Piano Games tim, kojeg čine Ana Dražul i Marina Mrazovac, ušao je u Startup inkubator s idejom na papiru, a iz programa izlaze s kompletnim poslovnim konceptom i dijelom interaktivnog prototipa Nomi aplikacije, prve glazbene igre koja će koristiti blockchain tehnologiju i NFT-jeve. Ana Dražul višestruko je nagrađivana nastavnica klavira koja je razvila jedinstvenu metodu poučavanja klavira prema kojoj je koncipirana i Nomi App. Marina Mrazovac nastavnica je engleskog jezika s višegodišnjim iskustvom vokalnog coachinga i pjevanja, a u timu radi prilagodbu materijala na engleski jezik i voiceover. Nomi App je edukativna aplikacija za učenje osnova glazbe i klavira za malu djecu predškolskog uzrasta koja ne znaju čitati i pisati. Aplikacija kroz zabavne i interaktivne materijale potiče razvoj ritma i sluha, pažnje, motoričkih vještina, koncentracije te memorije, a ono što je razlikuje od ostalih aplikacija na tržištu su originalni, recenzirani materijali testirani u praksi, u potpunosti prilagođeni djeci. Cilj Nomi aplikacije nije djecu vezati za ekran, već je ona sredstvo kojim se digitalni svijet, koji je postao stvarnost današnje djece, upotrebljava za učenje kroz igru, nudeći roditeljima kvalitetan sadržaj koji djeci olakšava put za daljnje glazbeno obrazovanje.


Startup inkubator Rijeka integralni je dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke. Više informacija o programu potražite na startup.rijeka.hr