Pametni telefoni; neodvojivi od nas samih

NL Promo

Danas je nemoguće zamisliti život bez pametnih telefona. Ove napredne spravice potpuno su nam preuzele život, te njima većinski prepuštamo vođenje financija, planiranje socijalnoj života, zabavu i komunikaciju s najbližima. Preblaga je tvrdnja da bismo bili izgubljeni bez njih; većina populacije zapadnog svijeta zasigurno bi propala bez pametnih telefona. Upravo zbog toga je iznimno važno odabrati pametni telefon koji će savršeno odgovarati Vašim potrebama i tempu života.

Bilo da je riječ o snalaženju u prostoru ili pronalasku najdraže pjesme preko aplikacije, Vaš pametni telefon olakšat će Vam život na mnoštvo različitih načina. U svijetu koji se sve više digitalizira, pametni telefoni nastavit će preuzimate sve važniju ulogu u našem odnosu prema svijetu. Zato je nužno odabrati pametni telefon koji će savršeno rješavati probleme koje ćete postaviti pred njega. U praksi, to znači da možete biti sigurni u garanciju i relevantnost modela kojeg ste odabrali.
Odabir mobitela preko edigital.hr platforme izdvaja modele koji svojim performansama pobijaju konkurenciju u svim kategorijama. U ovo se ubrajaju kvaliteta i vrsta kamere, interna memorija koja će vršiti neometanu obradu i pohranu vaših podataka, širina i oštrina ekrana, te dodatne opcije, kao što je sinkronizacija s drugim uređajima istog proizvođača,


Operativni sustavi


Pametne telefone možemo podijeliti u dvije glavne kategorije prema njihovom operativnom sustavu.  Android sustav zastupljen je kod velike većine pametnih telefona, dok je iOS prisutan samo u Apple telefonima. Prednost Android pametnih telefona je njihova visoka prilagodljivost, raznovrsnost uređaja i ekonomska prihvatljivost, dok im je nedostatak loša korisnička podrška i niža razina zaštite. S druge strane, iOS Apple pametni telefoni nude dugoročnu i temeljitu korisničku podršku, odličnu zaštitu od napada i kvalitetu konstrukcije koju garantira Apple. Ipak, njihova visoka cijena, rigidnost pri popravcima i manji izbor modela mnoge korisnike odvlače od kupnje ove vrste uređaja.


Obratite pozornost na ove stvari prilikom izbora pametnog telefona


Veličina zaslona jedna je od najvažniji značajki izbora pametnog telefona za Vas. Zasloni manji od 12 cm idealnu su za korisnike koji ne namjeravaju gledati videozapise preko telefona. Zasloni između 12 i 14 cm odgovarati će korisnicima koji će uživati u igranju i gledanju videa, dok zasloni veći od 14 cm odgovaraju radnim mobitelima i multimedijskim aplikacijama.


RAM ili radna memorija također je važna značajka prilikom izbora telefona jer određuje brzinu procesiranja informacija. RAM manji od 1,5 GB odgovara osnovnim postavkama korištenja, bez zahtjevnih radnji ili kompleksnih aplikacija. 2 GB RAM-a već jamče izvršavanje zahtjevnijih radnji i brži odgovor na naredbe, a 3 GB + je dovoljno memorije za multi-tasking na nekoliko internih i eksternih platformi.


Unutarnja memorija ili ROM naznačuje koliko prostora imate na raspolaganju, a trošite ga na aplikacije, slike, igre, videe i slično. Korisnicima kojima je stalo do osnovnih radnji neće trebati telefon s više of 16 GB, dok će zahtjevniji korisnici potrebovati do 64 GB.  Pohrana velikih količina informacija i filmova, kao i mnoštva aplikacija bit će lakše uz 128 GB unutarnje memorije i više.