Feral ki j’ pušćal sinjal

Ove subote sprema se velika fešta u spomen na sve mlikarice

NL Promo

Sjećanje na mlikarice ne blijedi. Radi se o ženama koje su simbol grobničkog kraja i mukotrpnog života kroz povijest. Upravo na Trgu mlikarice u subotu, 23. srpnja organizira se manifestacija “Feral ki j’ pušćal sinjal” - Svjetlo koje je ostavilo trag, u čast svim mlikaricama s Grobnišćine i okolnih mjesta. Manifestacija nudi izuzetan i bogat program, a velika fešta nastavlja se glazbenim koncertom Koktelsa do duboko u noć.

Jutarnji program započinje šetnjom putevima mlikarica u aranžmanu Planinarskog društva Obruč. Okupljanje je u centru Dražica, a šetnja prolazi kroz Lukeže sve do Drenove te Rijeke. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mrežnim stranicama TZ Jelenje.Predstava za najmlađe, kulinarski dvoboj i Koktelsi za kraj


Za najmlađe sumještane i goste Općina Jelenje i turistička platforma Visit Jelenje organizira predstavu u Domu kulture Dražice pod nazivom „Mliječni brzoplov“ koju će izvesti Umjetnička organizacija Drami si mami. Nakon predstave, u istom prostoru, organizira se kreativna radionica i igre te izrada stripa.Popodnevni program na Trgu mlikarice počinje u 19 sati, a sat vremena prije održava se turnir u briškuli i trešeti za umirovljenike. Također, u centru Dražica bit će dostupna i bogata ponuda sa štandovima OPG-ova. Uz svečanu priredbu održat će se kulinarski dvoboj Doris Vlah i Luke Dančulovića koji će spremiti za sve posjetitelje kanapeiće sa sirom i sirnim pripravcima naših sponzora Mini mljekare Veronika i PTO Frankulin. 


Nstup će imati i Duško Jeličić Dule i Bonaca, KUD Zvir i Linda Colnar, a pjesnički opus i sjećanje na našu Vlastu Juretić čitati će pjesnikinja Cvetana Linić uz gitarsku pratnju prof. Slađane Čolović.


Voditeljica svečanog dijela programa je Irena Grdinić.


Velika fešta sprema se u 22 sata uz Koktelse i trio Vox. Svi ste pozvani!