Otkrijte kako uživati u jesenskim delicijama i pri tome uštedjeti!

NL Promo

Studenac je snizio cijene artikala različitih kategorija i svojim kupcima omogućio još bolje iskustvo kupnje

Aktualna gospodarska situacija mnoge je potaknula da pomnije razmisle o svojem kućnom proračunu, ali i o vlastitim potrošačkim navikama i mogućnostima uštede. Odgovor na pitanje kako ove jeseni ipak uživati u delicijama i pri tome uštedjeti znaju u vodećem maloprodajnom lancu na Jadranu. Naime, u Studencu su sada dostupni artikli različitih kategorija po nižim cijenama. Jesenska košarica tako može biti puna i raznovrsna, a u novčarci će ostati više novca.


Kao što je poznato, jesen je godišnje doba ispunjeno živopisnim bojama, okusima i mirisima. Inspirira u svakom smislu, a posebice kada se radi o delicijama. Bundeva, batat, kesten i brusnica samo su neke od namirnica za kojima se rado poseže u ovo vrijeme, a uz to blagotvorno djeluju na zdravlje. Među ostalim, upravo su kvalitetne namirnice, njihovo podrijetlo i način obrade važni i u donošenju kupovnih odluka.


Studenac proteklih godina neprestano ulaže u poboljšanje svojeg asortimana i prilagodbu poslovanja radi ispunjavanja potreba svojih kupaca, a i niže jesenske cijene jedan su od jasnih pokazatelja. Simbolično se približavamo i Svjetskom danu štednje, koji se obilježava 31. listopada, a tom prilikom idealno je osvijestiti važnost planiranja kupnje. Naime, pažljivim planiranjem ne štedi se samo novac već i vrijeme, a uz to manje namirnica završi u otpadu te je tako vrijednost planiranja višestruka.


Korak do vas, korak za vas


Osim nižih cijena, u trgovine se vratio i poznati kvartovski duh. Uz bogat asortiman i kvalitetu usluge, upravo je ljudski faktor ono što svi, a posebice domaći kupci, iznimno cijene u Studencu. Lijepe geste dugo se pamte, a Marija Grubišić otkrila je što to njezinu omiljenu trgovinu čini posebnom.


„U ova neizvjesna vremena, ali i inače, jako je važno pametno rasporediti kućni proračun, a cijene i pogodnosti u Studencu to nam znatno olakšavaju. Osim toga, posebno ćemo pamtiti i iskustvo kupnje u vrijeme najgoreg dijela pandemije. Svi smo se osjećali sigurnije jer su prodavačice činile korak više. Uložile su dodatan trud, zaprimale telefonske narudžbe i pripremale namirnice kako bismo ih preuzimali što jednostavnije i uz što manje ugroze zdravlja. Zbog takvih međuljudskih odnosa uvijek rado biram našu lokalnu trgovinu, Ovdje poznajem sve prodavačice i uvijek s njima razmijenim nekoliko riječi, a one su mi i dale ideju za kolač od bundeve i batata, koji ću pripremiti svojoj obitelji i poslužiti ga za nedjeljnim ručkom”, podijelila je iskustvo Marija, koja je godinama vjerna svojoj trgovini u Seget Vranjici.


Marija Grubišić


 


Za sve one koji su isto tako inspirirani ukusnim plodovima jeseni sada je idealna prilika da navrate do svojeg Studenca, povoljno nabave namirnice koje im možda nedostaju i posluže zanimljiv jesenski kolač najdražima. Recept donosimo u nastavku.


Kolač od bundeve, batata i mandarina


Kolač se može poslužiti i topao i bez dodataka, dovoljno ga je posuti šećerom u prahu.


Priprema je nešto zahtjevnija, a traje oko 45 minuta.


Za 6 do 8 porcija trebat će Vam:


jaja 4 kom.


oštro brašno 120 g


mljeveni orasi 120 g


smeđi šećer 60 g


kristalni šećer 60 g


prašak za pecivo 1 kom.


vanilin šećer 1 kom.


jogurt 100 ml


ulje 100 ml


bundeva 150 g (oguljena)


batat 150 g (oguljen)


mandarine 4 kom.


 


Za preljev:


sok od 2 limuna


voda 200 ml


šećer 4 žlice


 


Postupak


Bundevu i batat narežite na kockice i skuhajte.


U blender stavite prethodno skuhanu bundevu i batat, oguljene mandarine, jogurt i ulje. Sve dobro izmiksajte da biste dobili pire. U drugoj posudi izmiksajte jaja, smeđi i kristalni šećer te vanilin šećer. Dodajte pire, brašno, orahe i prašak za pecivo te sve zajedno dobro povežite.


Dobivenu smjesu izlijte u nauljenu i nabrašnjenu posudu za pečenje te stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.


Dok se biskvit peče, pomiješajte sok od limuna, vodu i šećer. Zakuhajte nekoliko minuta i stavite sa strane.


Gotov i vrući biskvit premažite prethodno skuhanom smjesom i pustite da se ohladi prije posluživanja.


Poslužite s umakom od mandarina, tučenim vrhnjem i orasima.


 


Video pripreme dostupan je na poveznici.