Ono kad imaš četiri oblika dobrih bakterija

NL PromoCrijevna mikroflora izrazito je osjetljiva na stres i napore koje nosi moderan ubrzani način života, nutrijentima siromašna i nezdrava prehrana. Osim toga, infekcije i terapija antibioticima često uzrokuju smanjenje broja dobrih bakterija u crijevima, a neravnotežu crijevne mikroflore prepoznajemo po neugodnim simptomima.


U našem tijelu ima čak 10 puta više bakterijskih stanica nego naših vlastitih stanica. Većina bakterija potpuno je bezopasna i zapravo neophodna za normalno funkcioniranje našeg organizma. Takve bakterije, koje imaju pozitivan utjecaj na čovjekov organizam, zovu se dobre bakterije. One žive u probavnom sustavu gdje čine zajednicu mikroorganizama, crijevnu mikrofloru.


Dodaci prehrani koji sadržavaju dobre bakterije mogu biti korisni u povećanju raznolikosti i broja dobrih bakterija u crijevima i uspostavi ravnoteže crijevne mikroflore. Važno je da su sojevi pažljivo odabrani i omogućuju da dobre bakterije dolaze do crijeva žive i aktivne, gdje mogu biti korisne u vraćanju ravnoteže crijevne mikroflore. Vitamini B skupine važni su za naš metabolizam, stoga se na njihov unos treba paziti kada je funkcioniranje probavnog sustava iz bilo kojeg razloga oslabljeno.
Prolife, dodatci prehrani koji sadrže dobre bakterije, već su 20 godina na tržištu, a dostupni su u četiri oblika.


Prolife suspenzija – Broj 1 suspenzija na tržištu!*Tekući oblik u bočici, odličnog okusa breskve. Radi oblika i okusa posebno je pogodna za djecu i osobe koje ne vole tablete. U pakiranju je 7 praktičnih bočica, po jedna za svaki dan u tjednu. Uz dobre bakterije, suspenzija sadrži i vitamine B6 i B12 koji pridonose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava i smanjuju umor, pogotovo u periodima intenzivne fizičke i mentalne aktivnosti, te vitamine B1 i B2 koji doprinose normalnom stvaranju energije.


Prolife kapsule: idealan su oblik za svakodnevnu primjenu te prilikom uzimanja antibiotika.Prolife tablete za žvakanje sa sladilom: praktičan oblik za posao ili putovanja radi pojedinačnog pakiranja. Primjena im je vrlo jednostavna – direktno u usta, bez vode.Prolife enzimi: uz dobre bakterije sadrže kompleks probavnih enzima: amilaze, peptidaze i lipaze. Predstavljaju idealno rješenje kod osjećaja težine nakon obroka, koji se često može javiti ukoliko se prebrzo jede i guta hrana bez prethodnog žvakanja, kao i kod nedostatka enzima koji razgrađuju masti, proteine i ugljikohidrate.
* u kategoriji proizvoda s dobrim bakterijama za ravnotežu crijevne mikroflore, izvor: IQVIA HR, Q1 2022.