Kako brzo i sa stilom ukrasiti dom za Božić

NL Promo

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Božićni blagdani su nam već pred vratima, a ukoliko tražite ideje kako u kratkom roku te s ograničenim budžetom ukrasiti vaš dom za Božić, ovo je članak za vas. Uz neke brze Uradi-sam projekte, pronalazak trgovina koje nude proizvode na dobrim popustima te uporabom nekih starih stvari iz vlastitog dvorišta, možete jednostavno stvoriti prekrasne božićne ukrase.

Ne ograničavajte se isključivo s kombinacijama zelene i crvene boje, opustite se u svojoj kreativnosti te neka vaš božićni dekor zasja u neograničenom dizajnerskom potencijalu. Ovdje možete naći ideje za klasične, a također i za neke neobične, inovativne zimske ukrase koji će u vaš dom unijeti dašak topline te autentičnog božićnog ugođaja.


Iako većinu spomenutih ukrasa u ovom članku možete pronaći u trgovinama, primjerice, u božićnom katalogu Kik, savjetujemo da neke pokušate i izraditi sami jer će vam, garantiramo, ti na kraju biti i najdraži!


Božićno drvce


Najlakši i najočitiji način da svom domu dodate božićni šarm je da unesete božićno drvce, bilo veliko, malo, srebrno, zlatno, ili čak od papira. Bez obzira preferirate li klasični zeleni bor ili bijelo drvce, ili pak napravljeno ručnim radom od raznih materijala, u svakom slučaju to je najbolji način da svoju kuću pripremite za blagdansku sezonu. Božićni ukrasi mogu se izraditi ručno, uz pomoć papira, kartona, drveta, štapića od sladoleda, te malo boje.


Božićni vijenac


Božićni vijenac koji visi na vašim ulaznim vratima pružit će toplu dobrodošlicu vašim gostima, no vijenci sjajno izgledaju i unutra. Možete sami izraditi raskošan zeleno-crveni vijenac dodavanjem obojanih ukrasa i drugih božićnih predmeta ili jednostavno možete objesiti običan vijenac od borovih iglica s vrpcom. Vijenci su zabavan i jednostavan način da unesete božićni duh u svoj dom. Možete ih pronaći u trgovinama ili ih izraditi sami. Ne mora koštati puno da bi bio lijep.


Svijeće


Adekvatno osvjetljenje zaista može postaviti raspoloženje za tople i ugodne zimske dane. Paljenje adventskih svijeća u određenom blagdanskom dekoru može dovesti ove ideje božićnih ukrasa na višu razinu. Adventski vijenac izgleda sjajno kao središnji komad na stolovima, ili na bilo kojem komadu namještaja, a mirisne svijeće s mirisima poput cimeta i raznog cvijeća će održati umirujuće raspoloženje.


Upotrijebite svijeće koje imate već u kući i okružite ih raznim blagdanskim ukrasima kako biste stvorili divan ambijent koji vas nije koštao ni novčića.


Blagdanski jastuci i deke


Dodavanje udobnih deka i blagdanskih jastuka u zlatnoj, zelenoj, crvenoj ili bilo kojoj drugoj zabavnoj blagdanskoj boji izvrstan je način da dodate toplinu svom svakodnevnom kućnom dekoru. Karirani, božićni uzorci, blagdanske boje, pa čak i uradi-sam izrada jastuka na božićnu temu savršen je način da unesete ugodnu atmosferu u svoj dom.


Zvučni doživljaj


Za kompletan božićni ugođaj, osim vizualnog efekta, posebnu čar daje i zvučni. Tako svatko tko je odrastao pohađajući primjerice baletnu produkciju Orašara, glazbu iz spomenutog djela vidi kao sinonim za zimsko godišnje doba te im ista budi mnoga topla sjećanja. Jazz izvedbe klasičnih melodija također su mnogima favoriti. A ako ste ljubitelj nečega suvremenijeg, mnogi aktualni pop izvođači snimaju blagdanske pjesme, pa je lako pronaći nešto za svakog.


Tople sezonske melodije koje odzvanjaju u vašem domu dodat će onaj poseban touch blagdanskom ugođaju u vašem domu.