Je li prerano planirati doček Nove godine?

NL Promo

Foto: beogradnocu.com

Foto: beogradnocu.comOdmor kao svaki drugi ili ne?


S dolaskom jeseni i svježijih dana mnogi od nas razmišljaju o sljedećem godišnjem odmoru ili prilici da negdje otputuju. Barem na jedan dan za bijeg od sivila. Mnogima je to prilika da razmisle gdje će za Novu godinu i pronađu povoljan turistički aranžman.


Nova godina može biti sasvim običan praznik, par slobodnih dana koje po mogućnosti vežemo uz Božić. Ali ne mora. To može biti izvrsna prilika za provođenje vremena i otkrivanje novih mjesta u okolici gdje ćemo pokupiti novu energiju i dojmove. Svake godine veliki broj naših sugrađana odlučuje posjetiti susjednu prijestolnicu koja je poznata po novogodišnjem dočeku. Nova godina Beograd čini jednim od najpopularnijih gradova u regiji i to nije slučajnost.
Nova godina, novi grad, novi ljudi…


Beograd je metropola od oko dva milijuna stanovnika, koja se turistima čini kao stvorena za zabavu. Naime, u svakoj većoj ulici imate barem jedan restoran. Iznenađuje i broj kafića sa živom glazbom čak i radnim danom, kao i zabave u klubovima koje se održavaju ponedjeljkom, utorkom, srijedom… Oni koji radnim danom posjećuju susjednu prijestolnicu lako se mogu zbuniti jer se programi klubova radnim danom i vikendom ne razlikuju posebno.


Beograđani su opušteni, veseli i široko prihvaćaju turiste bez obzira odakle dolaze. Nude ih rakijom i nerijetko okreću turu pića na svoj račun. Uvijek su puni štosova i zanima ih sve o strancima, a posebno što vole u Beogradu. Definitivno oni svojim duhom ostavljaju najjači dojam.


Nova godina se slavi na Trgu Nikole Pašića ispred Narodne skupštine, gdje se održavaju besplatni koncerti i veliki vatromet. Zadnjih godina slavi se i na novoj Promenadi, koja je dio kontroverznog “Beograda na vodi”, gdje se održavaju i otvoreni koncerti.


Ipak, najbolji provod je u starim kafanama u Skadarliji ili novim kafanama poput Gradske kafane, koja ima sjajnu atmosferu. Gradska kafana okuplja i znatno mlađe goste koji se vole dobro zabaviti uz provjerenu narodnu glazbu i nastupe uživo. Riječ je o velikom objektu koji može primiti oko 500 ljudi, s vrhunskim razglasom i pomalo starinskim interijerom.


Vrijeme je za reprizu


S obzirom na to da je Beograd blago rečeno partijski, uobičajeno je da se nakon zabave na kojoj ste popili više nego što ste planirali, idući dan ide na reprizu zabave. Reprizu organiziraju gotovo svi lokali, a kako tvrde, zabava može biti još bolja nego dan ranije. Razlog je što su ljudi puno opušteniji za reprizu. Što se tiče glazbenog programa, on se obično razlikuje ta dva dana. Kako je uobičajeno da za doček nastupi bend, za reprizu možete očekivati ​​nastup DJ-a. Izuzetak su stare konobe u kojima uvijek svira narodna glazba.


Napravite online rezervacije


Ako želite dočekati Novu godinu u Beogradu, morate na vrijeme razmisliti o rezervacijama u barovima i klubovima. Isto vrijedi i za reprizu dočeka. Danas je to puno lakše zahvaljujući portalima koji se bave rezervacijama u ugostiteljskim objektima, gdje možete vidjeti i planirana događanja. Rezervacije se vrše online, a mnogi objekti imaju vlastite mobilne aplikacije.


Kako Nova godina Beograd stavlja u središte pažnje, važno je na vrijeme rezervirati smještaj i prijevoz jer mnogi kreću u istom smjeru. Smještaj u Beogradu može se naći vrlo povoljno. Pogotovo ako putujete vlastitim vozilom i možete si priuštiti smještaj dalje od centra.


Dobar provod u Beogradu je gotovo zagarantiran, bez obzira na to koji bar odaberete. Doček Nove godine odlična je prilika za proširenje kruga prijatelja i poznanika.