Ispuni anketu i osvoji zlatnu medalju u vrijednosti 2.599kn!

Vječno ste u potrazi za originalnim poklonom za krštenje, krizmu ili prvu pričest? Željeli biste pokloniti nešto originalno no iscrpili ste sve mogućnosti?Imamo rješenje za vas!


Ispunite anketu, sudjelujte u ovom nagradnom natječaju i riješite problem odabira savršenog poklona.


Autor/ica najkreativnijeg odgovora osvaja zlatnu medalju Hrvatskog novčarskog zavoda d.o.o.:
„120. godišnjica rođenja kipara Ivana Meštrovića“ u vrijednosti 2.599 kn!


Uz prvu nagradu dijelimo i dodatne dvije nagrade iznenađenja.


 Hrvatski novčarski zavod d.o.o. državna je kovnica novca, proizvođač optjecajnog kovanog novca (kuna i lipa) te ujedno proizvodi prigodni kovani novac i medalje od plemenitih i neplemenitih metala.


Otkovi od zlata i srebra čest su izbor darova za posebne prigode poput dolaska na svijet novih članova obitelji, vjenčanja i slično. Darivanje zlatnika i srebrnjaka dio je hrvatske kulture i tradicije te ujedno predstavlja ulaganje u budućnost.


Prigodni kovani novac i medalje HNZ-a prava su umjetnička djela: na otkovima su ovjekovječeni hrvatski gradovi, velikani te kulturna baština. Stoga, uz vrijednost koju predstavlja sam otkov, ovim poklonom darujete i dodatnu vrijednost: obrise umjetničke i povijesne baštine naše zemlje, poput grada Dubrovnika, velikih Nikole Tesle, Ruđera Boškovića, pa čak i Professora Balthazara.


Važno je napomenuti da vrijednost prigodnog kovanog novca ovjerava guverner Hrvatske narodne banke svojim potpisom, dok su medalje od plemenitih metala ovjerene od Državnog zavoda za mjeriteljstvo.


HNZ-ove proizvode možete pronaći u web trgovini ili kod prodajnih partnera. Prije toga ispunite anketu, možda baš vi osvojite sjajnu nagradu!


Zlatna medalja “Lenucijeva potkova”


Srebrnjak “Nikola Tesla”


Zlatna medalja “Krizma”


Zlatnik “Andrija Mohorovičić”