Inovacija koja je ušla u 500 ljekarni

Dino Lenaz otkriva poduzetnicima kako je došao od ideje do profita

Poduzetnik koji stoji iza najuspješnije inovacije Alius grupe, ispričat će polaznicima besplatne online radionice što je ključno da bi ideja postala inovacija, dok će konzultanti jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove govoriti o najaktualnijim izvorima financiranja poslovnih idejaKako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim tvrtkama dala alate za razvoj njihovih biznisa, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva u sklopu kojega je pokrenula inicijativu ‘Inoviraj-profitiraj’ koja se održava putem besplatnih online radionica i okuplja poduzetnike i inovatore  iz pet hrvatskih regija. Četvrta takva radionica, nazvana Info dan, na rasporedu je u četvrtak 25. lipnja s početkom u 11 sati. Na njoj će svoju priču ispričati uspješni riječki poduzetnik dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast tvrtki.


Poduzetnicima, ali i  onima koji to žele postati, svoj poduzetnički put ispričat će Dino Lenaz, tehnički direktor koji stoji iza najuspješnije inovacije Alius grupe, uređaja za stalni nadzor temperature i vlage Pharmlogger koji je ugrađen u više od 500 ljekarni i ima primjenu u svakodnevnoj distribuciji svih lijekova. Dino sa svojim timom stoji iza još jedne nagrađivane inovacije kojoj je cilj zaštita pacijenta – mjerača temperature za stabilnost krvne plazme


Na četvrtom Info danu sudjelovat će i Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kada naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga, i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.
Info dan će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o najaktualnijim izvorima financiranja poslovnih ideja


Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr, kako biste mogli dobiti link na radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.