Izložba fotografija

“U potrazi za djelima Ivana Rendića” na postamentima na Korzu

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Autorica izložba Ingrid Jerković, tajnica Fotokluba Rijeka, kaže da je cijeli projekt nastao kada je krenula razgovarati s Dainom Glavočić koja je pripremala predavanje o Rendiću za riječki Fotoklub.



RIJEKA – Izložba fotografija Ingrid Jerković “U potrazi za djelima Ivana Rendića” postavljena je na postamentima na Korzu i može se pogledati do 2. studenog. U opremi se ističe da je Ivan Rendić (1849. – 1932.) najvažniji moderni hrvatski kipar do pojave Ivana Meštrovića, a čija se djela nalaze po cijeloj Hrvatskoj, ali i u Italiji.


Rendićeva umjetnička ostavština tako se nalazi u Rijeci, Opatiji, Grožnjanu, Bakru, Senju, Trstu te drugim gradovima. Autorica izložba Ingrid Jerković, tajnica Fotokluba Rijeka, kaže da je cijeli projekt nastao kada je krenula razgovarati s Dainom Glavočić koja je pripremala predavanje o Rendiću za riječki Fotoklub.


– Obišle smo groblje Kozala, a potom i druge lokacije na kojima se nalaze Rendićeva djela. Sve je dokumentirano i u 25 videa koji su duljine od pet do deset minuta, a mogu se pogledati na YouTube-u, na mom kanalu Ingrid Jerkovic, kaže autorica. Posebno zahvaljuje svima koji su sudjelovali na projektu kao suradnici i savjetnici: Daini Glavočić, Nenadu Labusu, Marijanu Vejvodi, Ranku Starcu, Igoru Žicu, Petru Trinajstiću i Borislavu Božiću.