Koncert ansambla Šadrvan

“Susret u sevdahu” u Kastvu: Publika uživala u sjajnim izvedbama na spektakularnoj Crekvini

Bruna Matičić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Ansambl Šadrvan, u čijoj je interpetaciji i jedinstvenom stilu izvođenja kastavska publika imala prilike uživati, ljepotu sevdalinki, to jest izvorne tradicionale bosanske gradske ljubavne pjesme spaja sa suvremenim jazz, blues i rock elementima



RIJEKA – Koncert »Susret u sevdahu« okupio je poklonike tradicionalne bosanskohercegovačke glazbe i sevdalinkama ispunio impozantnu kastavsku Crekvinu.


Jednu od najljepših kvarnerskih pozornica svojim su izvedbama zagrijali članovi riječkog ansambla Šadrvan, pjevač Zemir Delić, Senko Čuljević za solo gitarom, Darko Selak za ritam gitarom, Franjo Pavlović na klarinetu, Rajko Maksimović na udaraljkama te Anto Perković na bass gitarom.


Ansambl Šadrvan, u čijoj je interpetaciji i jedinstvenom stilu izvođenja kastavska publika imala prilike uživati, ljepotu sevdalinki, to jest izvorne tradicionale bosanske gradske ljubavne pjesme spaja sa suvremenim jazz, blues i rock elementima. Šadrvan je koncert otvorio s laganom sevdalinkom „Kradem ti se u večeri”, a nastavio je u veselom ritmu i pjesmama „Karanfile, cvijeće moje”, Lijepi li su mostarski dućani”, „Kraj pendžera Jusuf stari”, „Zvijezda tjera mjeseca”, „Tebi majko misli lete” i ostalima, na koju je publika oduševljeno reagirala pljeskom.


Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN


Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN




Ansamblu su se u izvođenju sevdalinki pridružili vrhunski glazbenici i umjetnici. Kao posebna gošća ansambl je tijekom večeri pratila akademska violinistica Nataša Veljak.


Ugodno iznenađenje koncerta bio je jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih fingerstyle gitarista Damir Halilić Hal koji je izveo niz autorskih kompozicija temeljenih na glazbi renesansnih i ranobaroknih plesova i skladbu “Mare Nostrum” s istoimenog, Porinom nagrađenog albuma.


Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN


Damira Halilića Hala publika je pljeskom i ovacijama ispratila s pozornice, a gotovo dva sata odličnog sevdaha u vrhunskim izvedbama nikoga nisu ostavila ravnodušnim.


Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN


Pljeskom je publika pozdravljala i najpoznatije sevdalinke poput pjesama: „Oj djevojko, džidžo moja”, „Mila majko, šalji me na vodu”, „U Stambolu na Bosforu”, „Dušo moja”, „Čudna jada od Mostara grada”, „Emina”, a koncert je završen sevdalinkom „Kafanica, laganica”.


„Susret u sevdahu” na Crekvini organizirala je Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav i Kulturno društvo Ljiljan, uz pokroviteljstvo Grada Kastva i Primorsko-goranske županije.