DJEČJA KUĆA

Riječko Art-kino tijekom blagdana prikazuje zanimljiv filmski program i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA



RIJEKA – Riječko Art-kino od 27. prosinca do 8. siječnja u kinu Dječje kuće donosi niz novih animiranih filmova na velikom platnu, a na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu –  glazbenog videospota te animiranog filma.


Filmski program u utorak otvara novi animirani film “Medo sa sjevera 4: Obiteljsko putovanje”, a od 29. prosinca predstavlja igrano-animiranu glazbenu komediju za cijelu obitelj “Lil, Lil, krokodil” o raspjevanom krokodilu koji živi u centru New Yorka, nastao prema književnom serijalu Bernarda Wabera.


Uz dodatne reprize animiranih hitova “Mačak u čizmama: Posljednja želja” i “Čudesan svijet 3D”, održat će se poseban program posvećenj Zagrebačkoj školi crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja, nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada.




Za kraj godine, 30. prosinca, osmišljen je blok kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se, uz besplatan ulaz, upoznalu sa slavnom baštinom domaćeg crtanog filma, filmovima velikana hrvatske animacije.


Na kraju praznika posjetitelje očekuje riječka premijera prvog domaćeg animiranog filma stvaranog u tehnici 3D animacije “Cvrčak i mravica”, inspiriran istoimenom Ezopovom basnom, koja se održava u subotu, 7. siječnja u dvostrukom terminu, u 17 i 19 sati,  uz gostovanje članova filmske ekipe.


Polaznici radionice glazbenog videospota polaznici će se detaljnije upoznati s tim formatom videa i sami okušati u snimanju vlastitog videospota, a i nakon radionice animiranog filma nastat će zajednički animirani film.