Mediteranski plesni centar

Plesna i kazališna radionica “MPC Učionica: Sretan razred!” u Svetvinčentu 8. i 9. listopada

P. N.

Mediteranski plesni centar

Mediteranski plesni centar

Već 8. i 9. listopada možete se pridružiti radionici MPC Učionica: Sretan razred! u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu



Nakon uspješne radionice MPC Učionica: Učimo plesom i pokretom nastavljamo razvijati modele edukacije o plesu za djelatnike obrazovnog sustava. 


 


Pozivamo učitelje/ice, profesore/ice, odgajatelje/ice i sve ostale stručne suradnike/ice koje rade s djecom na sudjelovanje u kreativno-edukativnom projektu MPC Učionica: „Sretan razred“ koji će se održati  8. i 9. listopada u Mediteranskom plesnom centru u Savičenti, poručuju iz MPC-a




Radionica će se održavati oba dana od 10 h do 13:30 h. 


 


Poštujući odgovornost javnog djelovanja kao što je izvedbena umjetnost te, s druge strane, shvaćajući ozbiljnost, zahtjevnost i osjetljivost rada s djecom, plesna produkcija se djeci mora otvarati s profesionalnim i odgovornim pristupom, piše u priopćenju MPC-a.


 


Cilj dvodnevne radionice je polaznicima ponuditi teorijsko i praktično iskustvo za stvaranje okruženja koje se brine o cjelovitosti osobe i pomaže izgraditi strategije kako bi se osoba osjećala sretnijom u svim aspektima svog života. 


 


Plesna i kazališna umjetnost su te koje imaju moć aktivirati sve naše resurse (mozak, tijelo i odnose sa vanjskim svijetom) i upravo zato ih koristimo kao strategiju u radu na sebi. Istovremeno stvaraju sigurniji i zdraviji način komunikacije, jer nam olakšavaju izražavanje kada nam je teško riječima podijeliti iskustvo, poručuju iz MPC-a.


 


Teme kojima će se baviti su:


  • samoregulacija, a ona se odnosi na sposobnost da održimo razinu pobuđenosti na optimalnoj razini, odnosno da funkcioniramo i prilagođavamo se okolini na fleksibilan, prilagodljiv i socijalno prihvatljiv način. Kroz radionicu ćemo prolaziti somatske tehnike koje nama kao odraslim pojedincima omogućuju uspješniju samoregulaciju, a koje možemo prenijeti na djecu i mlade u radu. Kroz vježbe mindfullnesa, joge, disanja i pokretanja tijela naučit ćemo vraćati svoje tijelo u sadašnji trenutak te ga kroz aktivaciju ili relaksaciju dovesti u optimalno stanje.

 


  • emocionalno zdravlje, a za koje je važno stvarati podržavajuću okolinu u kojoj se njeguje kultura kvalitetne komunikacije i uzajamnog povjerenja. U tu svrhu koristiti ćemo kreativne metode suvremenog plesa i kazališta. One omogućuju djeci i mladima da utjelove emocije, mentalna stanja, karaktere i želje, te kroz to utjelovljenje oni uče kako prepoznati i ovladati svojim emocijama, kako postavljati granice, slijediti intuiciju te pristupati životnim situacijama sa znatiželjom.

 


Voditeljice radionice su diplomirane psihologinje i plesne umjetnice s dugogodišnjim iskustvom umjetničkog rada na plesnoj sceni, Petra Chelfi i Ivana Pavlović.


 


Prijave na sudjelovanje u radionici primaju se putem [email protected] najkasnije do 7.10.2022.


 


Broj mjesta je ograničen, a u odabiru sudionika uzimat će se u obzir jedino vrijeme slanja prijave.