The Telly Awards

Promotivni film ‘Rijeka – I miss you’ ponovo osvojio srebrnu medalju

P. N.

Promotivni film 'Rijeka - I miss you'

Promotivni film 'Rijeka - I miss you'

Naš riječki promotivni film Rijeka - I miss you osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism dok je promotivni film Hrvatske turističke zajednice pod imenom Croatia your next filming destination osvojio zlatnu nagradu u dvije kategorije

Na prestižnom američkom filmskom festivalu The Telly Awards promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio ponovno srebrnu medalju odnosno drugo mjesto.


Prestižni američki festival The Telly Awards, koji se ove godine održao po 41. put, pokazao se odličan za hrvatske turističke promotivne filmove.


Naš riječki promotivni film Rijeka – I miss you osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism dok je promotivni film Hrvatske turističke zajednice pod imenom Croatia your next filming destination osvojio zlatnu nagradu u dvije kategorije.


Sva tri filma su realizirana u suradnji s produkcijskom kućom Balduči film. Filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija.


Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je pristiglo više od 13.000 prijava sa svih pet kontinenata, a dobitnici Telly nagrada predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. Telly Awards nagrade ocjenjuje žiri odnosno članovi Vijeća koje čini preko 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga i drugih djelatnosti.


Promotivni film Rijeka – I miss you snimljen je u produkciji Turističke zajednice grada Rijeke i Balduči Filma iz Zagreba, produkcijske kuće specijalizirane za snimanje turističkih filmova čiji su filmovi iz njihove produkcije do sada osvojili brojne prestižne nagrade.


Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija.


Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.


Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije te se kao takav i koristi u trenutnim kampanjama koje provodimo.


Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već treća nagrada. Rijeka – I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi. Također drugo mjesto odnosno srebrnu medalju film je osvojio i na New York Film Festivalu – Film & TV Awards u kategoriji Corporate image – Public Relations & Social Engagement.


Promotivni film Rijeka – I miss you možete pogledati i proslijediti sa slijedeće poveznice https://www.youtube.com/watch?v=0MS2Max2n8Y