Opatijska manifestacija

18. Liburnia film festival: Premijerno prikazan film Tomislava Jelinčića ‘Starac i roda’

Mirna Šumberac

Screenshot

Screenshot

Nakon "Starca i rode" na programu su ove večeri i filmovi "U ime Republike Hrvatske" Gorana Devića, "Moj svemir" Yuliye Moline i "Mila" Karla Vorih

OPATIJA Usprkos nevoljama o kojima nas svakodnevno obavještava Stožer civilne zaštite nije došlo do prekida još jedne kulturne manifestacije. Otvorio se 18. Liburnia film festival!
Svoje riječi s publikom podijelili su izvršna direktorica festivala Jelena Androić i direktor festivala Oliver Sertić čije je riječi prevoditeljica publici prenijela na engleskom jeziku.
 – Drago mi je da vas vidimo i da se družimo u ovom prekrasnom okruženju i novim uvjetima, rekla je Androić te se zahvalila organizatorima, suorganizatorima, pokroviteljima, gradu i ostalima.
Svoje zahvale prenio je i Sertić koji je naveo cjelokupni program festivala – 33 filma od kojih je njih 21 u konkurenciji.
Androić se nadovezala te spomenula i filmove u sklopu međunarodnog programa “Stanje pripravnosti” budući da je Rijeka ove godine Europska prijestolnica kulture. Uz filmove tu su i radionice, okrugli stolovi i razgovori s autorima kao dodatni programi.
Posjetiteljima su podijeljeni i glasački listići na temelju kojih će određeni filmovi dobiti i nagradu publike.
Film, svjetska premijera, koji je otvorio ovogodišnji festival je “Starac i roda” Tomislava Jelinčića koji je uz anegdotu vezanu uz protagonista i riječi: “U ovom se filmu svi možemo prepoznati samo je pitanje hoćemo li se prepoznati u životinjama ili ljudima.”
Nakon “Starca i rode” na programu su ove večeri i filmovi “U ime Republike Hrvatske” Gorana Devića, “Moj svemir” Yuliye Moline i “Mila” Karla Voriha.
Svi posjetitelji, kojih je bilo 150, na ulazu  ostavili svoje podatke i dezinficirali ruke te je između sjedećih mjesta, kao što je bilo i rečeno postavljen razmak od 1.5 metara