Od 8. veljače

Svijet cyber-sexa. Za mjesec dana u kina stiže “Slatka Simona” Igora Mirkovića

Hina

Foto Tomislav Miletić PIXSELL

Foto Tomislav Miletić PIXSELL



ZAGREB – Film »Slatka Simona« redatelja i scenarista Igora Mirkovića, triler smješten u zavaravajući svijet cyber-sexa koji pokazuje koliko je moguća ljubav u virtualnim svemirima, stiže 8. veljače u hrvatska kina. Glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić), kojoj tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) opsesivno šalje poruke i želi stvarnu vezu s njom.


»Ako ste ikad tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je ‘Slatka Simona’ film o vama. Jer nikako ne možete biti sigurni tko je taj ili ta s kojima se dopisujete, je li to njezino pravo ime, spol, zanimanje, dob – upravo to se događa junacima našeg filma. Oni se dopisuju danima i noćima, tisuće poruka lete na sve strane, ispovijedaju se i traže srodne duše, a zapravo svi lažu svima i nitko ne zna tko mu šalje poruke«, otkrio je redatelj Igor Mirković.


Svoju prvu ulogu ostvarila je glazbenica Dunja Ercegović, koja ujedno i pjeva pjesme iz filma, a skladao ih je kreativni dvojac benda Porto Morto – Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji prvi put potpisuju filmsku glazbu. Sam redatelj prvi put je napisao stihove za pjesme koje se mogu čuti u filmu. Uz glavne glumce glume još Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić i Nikolina Prkačin. Film je nastao u produkciji Interfilma, uz potporu HAVC-a i HRT-a, a prikazuje se u distribuciji Duplicata.