Festival Kvarner

Koncert ansambla I Zefirelli promijenio mjesto, termin i format



OPATIJA – Koncert ansambla I Zefirelli koji je bio najavljen za danas, u srijedu 29. lipnja, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, prebačen je na drugo mjesto, u drugom terminu i u drugom formatu – javili su organizatori iz Festivala Kvarner.


– Mjesto je novouređeni trg u Iki, vrijeme je subota, 2. srpnja, navečer s početkom u 20.30, a što se formata tiče, ideja je da se umjesto klasičnog koncerta napravi nešto u stilu »flash moba«, jedan ležeran performans na otvorenom kojim će se domaćem stanovništvu, gostima i svim prolaznicima ponuditi poseban doživljaj ljetne večeri na trgu koji je upravo otvoren u sklopu projekta uređenja i obilježavanja 300 godina tradicije brodogradnje u Iki.


Festival Kvarner ponosan je što ima priliku sudjelovati u ostvarivanju namjere da novi trg u Iki postane mjesto događanja i susreta i nuđenja novih sadržaja kojima će se obogatiti život i ponuda u ovom mjestu Opatijske rivijere. Želja je da se ljudi okupe na trgu, oni koji će unaprijed znati za ovaj nastup, kao i slučajni prolaznici kojima će ovo biti iznenađenje i, vjerujemo, obogaćenje subotnje večeri. Budući da se radi o posebnoj formi glazbenog nastupa, neće biti ulaznica niti klasičnog prostora za publiku, nego će sve biti ležerno i spontano – no istovremeno i profesionalno, jer ansambl mladih glazbenika i tehnička podrška s ozvučenjem i svjetlom garantiraju lijepu glazbenu ljetnu večer – stoji u najavi koncerta ansambla I Zefirelli.