Priznanje

Gold Award riječkoj umjetnici Jeleni Cetinji Vukelić

Kim Cuculić

Sudac komisije bio je Hedar Abadi, poznati svjetski umjetnik i kipar. Istaknuo je da Jelena Cetinja Vukelić ima jedinstvenu tehniku



RIJEKA – Umjetnik iz Australije, Adris Frety, osnivač je i predsjednik International Award Art Group (IAAG) sa sjedištem u Sydneyju. Organizirao je umjetničko natjecanje, na kojem je riječka umjetnica Jelena Cetinja Vukelić osvojila prvo mjesto – Gold Award. U umjetničkom društvu imaju oko 5.000 umjetnika iz cijelog svijeta, a Jelena Cetinja Vukelić postala je i njihov član.


Nagrade uvijek biraju profesionalni umjetnici, a sudac odabire 3 nagrade – zlato, srebro i broncu. Sudac ove komisije bio je Hedar Abadi, poznati svjetski umjetnik i kipar. Istaknuo je da Cetinja Vukelić ima jedinstvenu tehniku ​​i da je vrlo profesionalna u odabiru kompozicije, motiva i boja. Istaknuo je da je izrazito talentirana i ima vrlo kvalitetna, moderna umjetnička djela.


Adris Frety također je izrazio oduševljenje Jeleninim umjetničkim radovima, a u njima vidi poveznicu sa svojim slikarstvom. Frety je australski vizualni umjetnik, diplomirao je na Sveučilištu u Sydneyju u Australiji. Ambasador je mira te je nominirani Australac godine u svom lokalnom području.




Dobitnik je brojnih međunarodnih i nacionalnih nagrada te je imao izložbe diljem svijeta. Ističe da se raduje novoj suradnji s umjetnicom Jelenom Cetinjom Vukelić.