Ljeto na Kantridi

Glazbeni put oko svijeta. Nastupom Lela Kaplowitz Trija nastavljena Štikla

Kim Cuculić

Ova jedinstvena vokalistica nastupila je u pratnji Zorana Majstorovića i Joea Kaplowitza



RIJEKA – Nastupom Lela Kaplowitz Trija nastavljeno je ovogodišnje izdanje Štikle, jedinstvenog festivala jazz i eksperimentalne glazbe što se održava u sklopu Ljeta na Kantridi. Pred brojnim gledateljima i ljubiteljima jazz glazbe, ova jedinstvena vokalistica u pratnji Zorana Majstorovića na gitari i supruga Joea Kaplowitza na klavijaturama odradila je predan, energičan i strastven nastup. »Obožavam doći na Kvaner, obožavam nastupati na ovom mjestu«, započela je Lela Kaplowitz svoj nastup na Kantridi, te dodala:


– Ono što smo izvodili bio je miks američke jazz pjesmarice i etno pjesama, jer to je ono što nas spaja. Joe i ja smo okorjeli džezeri, ali uz Zorana Majstorovića stvorila sam zavidan repertoar etno pjesama. Obožavam jezike i uvijek sam se kao mlađa pitala kada ću nešto napraviti sa svim tim pjesmama, uvijek mi je želja bila naučiti barem jednu pjesmu iz svih glavnih svjetskih jezika. Otprilike nekako u tom smjeru idemo, zajedno sa Zoranom držimo i radionice, zbog toga smo se i odlučili za večerašnji program napraviti jedan miks pjesama, kazala je Kaplowitz.


Bio je to mali, svojevrsni put oko svijeta, od jazz klasika iz SAD-a, preko brazilske bossa nove i argentinskog tanga do Afrike i Europe. Zapostavljena nije bila niti hrvatska etno glazba.