Spektakl u HKD-u

FOTO Dvjesto plesačica i plesača pokazalo svoje vještine na završnoj priredbi Flamea

Valentina Botica

Foto: Milan Đekić

Foto: Milan ĐekićLjeto se dugo zahuktava, a dugo su se kuhale i pripremale koreografije kojima je je Plesna grupa Flame obilježila kraj plesne godine.


Na završnoj produkciji u HKD-u u ponedjeljak, nastupilo je oko 200 plesačica i plesača u sat i pol, s 27 točaka.


Foto galerija: Studio Flame: Završna produkcija u HKD-u Foto: Milan Đekić


“Svake godine mislim da me završna produkcija neće iznenaditi, ali onda pogledam iz publike i popratim te neke nove klince koji dođu na pozornicu. Vjerujem da je roditeljima i prijateljima koji ih podržavaju i prate kroz cijelu godinu to najveći gušt i sreća – kako odrastaju je nestvarno”, ponosna je voditeljica Martina Hrlić Rogić.
Održale su se dvije produkcije jedna za drugom – jedna u 18, a druga u 20 sati. Kako objašnjava Hrlić Rogić, produkciju 18 h su otvorili s mališanima kako bi brzo postali slobodni, ali uvijek nastoje rasporediti koreografije da krenu lakšim tempom, a završe žestoko. Takva je i posljednja koreografija koja traje 15 minuta i kombinira nekoliko plesnih stilova, a osmislio ju je trener Dominik Valić.


Kako vrijeme ide, sve više ljudi koji prođu kroz Flame završe kao profesionalni plesači.


“Sada imam sigurno petnaestak onih koji su sjajni plesači i žele se dalje profesionalno razvijati, iz svih smjerova – od suvremenog plesa, hip hopa, jazza… Uvijek budem preponosna.”


Na pitanje postoji li neka koreografija koju bi izdvojila, rekla je da smo svi različiti i svakog se dojmi drugi stil. “Svatko reagira na neku drugu koreografiju jer reagiramo po emociji. Ali talenti se uvijek nekako primijete i istaknu, stajali oni u prvom ili zadnjem redu”, rekla je Martina uoči kao i uvijek impresivne završne produkcije.