Udruga Domino

Novo izdanje festivala Sounded Bodies

Davor Mandić

Program festivala, kako kažu, fokusiran je na proučavanje povezanosti raznih izvedbenih formi te okuplja umjetnike koji teme proučavaju na inovativan, kreativan i slojevit način



ZAGREB – Festival izvedbenih umjetnosti Sounded Bodies u organizaciji Udruge Domino ove će se godine održati od 29. do 31. listopada u prostorima Zagrebačkog plesnog centra u Zagrebu, najavljuju iz Udruge.


Program festivala, kako kažu, fokusiran je na proučavanje povezanosti raznih izvedbenih formi te okuplja umjetnike koji teme proučavaju na inovativan, kreativan i slojevit način. Na ovogodišnjem izdanju bit će predstavljeni radovi hrvatskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i pokreta (tijela).


– Svaki od umjetnika odabranih za sudjelovanje ima specifično razvijen način pristupa korelaciji vokalnosti i tjelesnosti te u svojim radovima pokazuje impresivan i razvijen autorski potpis prepoznatljiv u izvedbenoj praksi. Udruga Domino je javnim pozivom za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju odabrala dvije umjetnice: Ladu Bonacci i Aniku Cetinu. Festivalski će program u petak u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru otvoriti Lada Bonacci autorskom predstavom »Zadnja prije nego odem« – kaže se u najavi.




U subotu, 30. listopada program započinje u podne u Tunelu Grič vokalno-ambijentalnom izvedbom »Dijalog četiri prijateljice«, autorica Silvije Dogan, Lucije Barišić, Glorije Lindeman i Dore Fodor. U večernjem programu održat će se predstava »Anna, balla« plesne umjetnice Anike Cetine. Kasnije iste večeri slijedi rad u nastajanju »Together we sound 2«, plesnih umjetnica Koraljke Begović i Nastasje Štefanić Kralj.


Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju, 31. listopada, na programu je radionica »TijeloGlas«, izvedbene umjetnice Silvije Dogan, a program završava glazbeno-plesnim »impro jamom« »Once in a lifetime« umjetničke organizacije Malo sutra.