Jazz koncert na Delti

Natrag u budućnost: Predstavljeni glazbenici koji ruše uokvirene glazbene koncepte

Kim Cuculić

Jazz koncert Natrag u budućnost / Snimio Marko GRACIN

Jazz koncert Natrag u budućnost / Snimio Marko GRACIN

Na programu je Mimika Orchestra, koju predvodi Mak Murtić, zatim zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie

RIJEKA  Koncert »Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture« priređen je kraj Exportdrva na riječkoj Delti  kao dio programa Europske prijestolnice kulture.
Predstavljeni su suvremeni glazbenici, koji svaki na svoj način doživljaju jazz te ga kroz svoja ostvarenja na različite načine izvode.


Svojim načinom i stilom ovi glazbenici ruše uokvirene glazbene koncepte te otvaraju prostor za improvizaciju, koja ovakvim izvedbama daje slobodnu formu, jedinstvenost i posebnost.


Jazz koncert Natrag u budućnost - Bruno Mičetić Quintet / Snimio Marko GRACIN

Jazz koncert Natrag u budućnost – Bruno Mičetić Quintet / Snimio Marko GRACIN


Na programu je Mimika Orchestra, koju predvodi Mak Murtić, zatim zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie.
Tu je i Vesna Pisarović, koja je sa svojim orkestrom skrenula pažnju još 2017. kroz sjajan album »Naša velika pjesmarica« koji predstavlja kreativan osvrt na nasljeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina.
Na programu koncerta našao se i Kozmodrum, koji je preuzeo ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i
dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rockom, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju.
Najavljeni su i glazbenici koji djeluju u sklopu PDV (Prekomjerna Doza Vinila) glazbene izdavačke kuće, a dodatno, i relevantni lokalni glazbenik Bruno Mičetić sa svojim Quintetom.

Organizatori su zagrebački Pozitivan ritam i riječki Distune promotion u okviru službenog programa EPK-a.


Jazz Koncert Natrag u budućnost / Snimio Marko GRACIN

Jazz Koncert Natrag u budućnost / Snimio Marko GRACIN